Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egyesek le akarnak beszélni a...

Egyesek le akarnak beszélni a hivatásos katonaságról. Én azért kitartok mellette. Ki van ellene, ki mellette?

Figyelt kérdés
2013. márc. 27. 16:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem sokáig. Szerintem bármikor kitörhet polgár, vagy világháború.
2013. márc. 30. 08:02
 12/16 A kérdező kommentje:
Hohó, azért egy háború nem ilyen egyszerű, hogy csak úgy kitör. Polgárháború? Itt, kik között? Világháború? Na ne már. Persze hogy lehetnek és lesnek is még háborúk, de semmiképpen sem világháborúk, vagy nem hiszem hogy Magyarország bármelyikbe is belépne, hiszen kis ország, max. a ENSZ-en, NATO-n keresztül. De meg hogy csak itt, Magyarországon belül háború lenne, az vicces, mivel csak 1 hadsereg van, önmagunk ellen lehetetlen harcolni.
2013. márc. 30. 20:13
 13/16 Cpt.Krisz ***** válasza:
46%
Ha erre vágysz nyugodtan menny katonának. A lényeg csak az, hogy azt csináld amit szeretsz. A fizetéssel kapcsolatban pedig, ha valamit csak a pénzért csinálunk, akkor a pénz mindig ki fog csúszni a kezünk közül, de ha valamit azért csinálunk, hogy jól elvégezzük a munkát és jók legyünk benne a pénz jönni fog magától :)
2013. márc. 30. 23:52
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi Krisz, az ilyen válaszokért érdemes egy kérdést kiírni! :)
2013. márc. 31. 00:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Nos, utánajártam már egy-s-másnak és leírom ide, hátha egyszer egy csodaszép napon idetéved valaki akit érdekel a tényleges válasz. van ugye a 88 650 Ft, a mindenkori közszolgálati alapilletmény. Kiszámoltam, ugye vannak ilyen olyan szorzók, és százalékai a szorzóknak, meg százalékai az alapilletménynek magának, meg össze kell adogatni a szorzókat, és úgy összeszorozni, stb... Na, hát ez nyelvvizsgánként, szolgálati idővel, beosztásként, rangonként növekszik, természetesen, menneg vannak ilyen olyan pótlékok óránként vagy naponként ha ezt vagy azt csinálod, meg mindezen kívül még van 1001 egy más. A lényeg hogy egy friss hadnagynak bruttó 250 000 alatt van, de rövidesen eléri majd az a 250 000, és meg is haladja... Nettó 150 000-re gondoltam. Kezdőként, mondom!!!! Ez nem szerződéses katonaság meg ilyesmi, hanem hivatásos, és az ember tisztként végez, sóval ha meg nem is gazdagodik az ember, azért nem 60-80 000-ról kell beszélni.
2013. ápr. 2. 01:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező,az egy dolog hogy te szépen elképzelted hogy majd te tiszt leszel a katonaságnál,és majd tiéd lesz a világ,de eleve nem könnyű bekerülni,elvégezni meg még nehezebb. Én azt tanácsolom hogy kerülj be a katonasághoz,húzz le egy kis időt,és akkor saját tapasztaltod alapján el tudod dönteni hogy te akarsz e tiszt lenni,vagy esetleg otthagyod az egészet!
2013. máj. 9. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!