Müveleti tartalékosnak (Katona) milyen fizikai feltételeknek kell meg felelni?
Nem néztem utána dolgoknak, de gondolom ugyanolyan követelmények vannak, mint a hivatásos/szerződéses állománynak. Ez 3200 m futás kb 17 perc alatt, 2 perc alatt 60 felülés és 70 fekvő két perc alatt. Ezek nem kimagasló értékek, de kb minimum tudni kell ahhoz, h valakit felvegyenek, persze kisebb eltérés lehet, hogy van, már rég csináltam a felvételit.
Nincs kizárva, hogy a tartalékosoknak könnyebb a fizikaijuk, de sztem nem, viszont bízom benne, hogy jön majd egy válaszadó, aki mindkettőnket felhomályosít ebben :)
Én tavaly szeptemberben voltam Kecskeméten alkalmassgi vizsgálaton (önkéntes műveleti tatalékosnak), ahol a következők voltak.
Erőltetett menet időre (1,6 vagy 2,4 km, már nem emlékszem)
Fevőtámasz
Felülés
A minimum szint nem volt meghatározva, hanem attól függően, hogy teljesítetted a feladatokat besoroltak egy 4 részből álló csoport valamelyikébe.
Értelemszerűen a legjobban teljesítők az 1-es minősítést kapták, a leggyengébben teljesítők a 4-es minősítést.
Ez azt jelenti, hogy fizikailag nem tudsz alkalmatlan lenni, csak nem mehetsz olyan beosztásba, ahol ténylegesen katonásdit játszhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!