Egy honvédtisztnek nagyobb tekintélye van, mint egy rendőrtisztnek?
Katonák körében a honvédtisztnek, rendőrök körében a rendőrtisztnek nagyobb a tekintélye. A társadalomban szerintem a honvédtisztnek talán nagyobb a tekintélye, mivel sokan nem szeretik a rendőröket, ráadásul az ő képzésük még nem annyira laza, mint a rendőrtisztképzés, pedig az sem egy sétagalopp, csak a honvédtisztekjelöltekbe még több fegyelmet belenevelnek a képzés során.
Persze sokan feleslegesnek tartják Magyarországon a katonákat, mivel nincs harc, úgyhogy az ő szemükben nem sok tekintélye lesz a honvédtisztnek sem, viszont velük nem kell foglalkozni :)
Szerintem első sorban az emberen múlik, hogy mind emberileg, mind szakmailag mekkora tekintélyt tud kiharcolni magának, nem pedig a szakmáján.
Rangja, politikai lehetősége lehet nagyobb, vagy kisebb.
De a tekintély a tettek minőségétől és nem beosztástól függ. Legalábbis az agyukat használó emberpéldányoknál. A birkákat nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!