Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mért nincsen már katonaság...

Mért nincsen már katonaság magyarországon?

Figyelt kérdés
Persze tudom, nincs pénz, nincs szükség a katonákra..egyebek. De ha még lenne akkor igazi férfiak lennének az országban, van aki így érez aki igen privátba írjon.

2013. febr. 8. 21:48
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
46%

"és sajnos még nem vagyok férfi 13 vagyok, de én bármikor elmennék sorkatonaságba."

Most is mehetsz hivatásosnak, nem értem mi a gond.

Az értelmetlen sorkatonáskodára elb.ott pénzt értelmesebb lett volna korszerűbb eszközök beszerzésére fordítani. Vagy mivel lőjenek a "sorkatonák", csúzlikkal, vízipisztolyokkal?

2013. febr. 8. 22:20
 22/47 A kérdező kommentje:
Igen 13 vagyok, és tudom, hogy nem olyan mint a call of duty meg egyebek, de az egyik család ismerőse kiképző volt és elmesélt mindent nagyon megtetszet, apám is elmesélte a történetét a katonaságban meg mindenki, nagyo szerete ha pl egy őreg veteránnal beszélgetek aki harcolt a háborúba, teljesen más vele elbeszélni, van egy csomó haverom aki pont így érez...
2013. febr. 8. 22:20
 23/47 anonim ***** válasza:
94%

Akkor legyél katona.

Bárki aki akar mehet a seregbe , a te döntésed.De , ne erőltesd rá másra , olyanokra akik nem akarnak.

2013. febr. 8. 22:22
 24/47 A kérdező kommentje:
Amúgy a sport helyet ezt is lehetne támogatni, pl neem fociznak a gyerekek hanem a katonaság alapjait tanulják, futnak kúsznak meg minden...
2013. febr. 8. 22:22
 25/47 anonim ***** válasza:

volna előnye is meg hátránya is mert akinek van célja az életben miután betöltötte a 18 at lehet jól keresztbe cseszik neki ha behívják még akkor is ha szeretni fogja de évekkel lesz lemaradva

bár Dél-Koreában addig nem is tudsz érvényesülni ameddig nem vonulsz be a kötelező időre úgyhogy egy olyan militarista(rákényszerülnek) társadalmi berendezkedés mellet ez nem okoz gondot

amúgy amit arról írtál hogy testnevelés órákon lehetne alapokra tanítani nem ostobaság az én időmben (pár éve) kb semmit nem csináltunk a tanterv nem erőnlétet növel hanem csak a meglévő képességeket kell bemutatni félévente 3-4 órában a többi meg csináljatok amit akartok

2013. febr. 8. 22:52
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
figyelj kérdező....ha annyira szeretsz a cod-dal játszani, akkor menj önkéntes katonának, legalább pénzt is kapsz érte, de hogy jössz te 13 évesen ilyen világmegváltó gondolatokkal, hogy vissza a katonaságot? nem véletlenül törlik el egyre több országban, egyszerűen nem éri meg fenntartani. a kötelező sorkatonaságnál sokkal értelmesebb lenne pár hónap civil önkéntes szolgálat pl idősek otthonában, kórházban stb...ja és ha lenne katonaság, akkor szerinted nem lennének melegek? hahaha, akkor nézz szét zürichben, tel avivban vagy athénban...
2013. febr. 8. 22:58
 27/47 anonim ***** válasza:
41%
Mert akkor Magyarország nem lenne leigázható.
2013. febr. 8. 23:00
 28/47 anonim ***** válasza:
33%

"Melegek ugyan úgy lennének"

Csak nem ennyi. Ott azért elrendeznék a szájukat.

2013. febr. 8. 23:03
 29/47 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom miért lenne jobb ha elvernék a melegeket, attól még ugyan úgy melegek maradnak."

Azzal, hogy nem büszkélkednének vele.

2013. febr. 8. 23:05
 30/47 anonim ***** válasza:

"Mellesleg nem úgy volt régen, hogy a melegeket be se sorozták? :)"

Ha kiderült előtte. Nem mind merte felvállalni. Akkor még létezett az erkölcs.

2013. febr. 8. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!