Romania ha megtamadja magyarorszagot mit lehetne tenni ellene?
Nos az a szomorú tényállás hogy a Román hadsereg jelenleg felszereltebb mint a magyar, és nagyobb létszámmal is rendelkezik. Szomorú, de akinek csak minimális a belátása is van a két hadsereg helyzetére az tudja. Nos tegyük fel hogy Nato majd szarik ránk, ahogy az valószínűleg történne. Na, nézzük az A verziót: Románia okot is keres hogy megtámadjon és, mit tudom én, azt mondja tömeg pusztító fegyvereket készítünk Szlovákia ellen (vagy valami ilyesmi) és az összes Najto tagállam/minket körülvevő ország letámad minket pld.: az ország víz vagy élelmiszer készletéért, egyenlő teljes vereség. B verzió: csak Magyarország és Románia van (se Lengyel segítség, semmi). Románia határozottan jobb folyami flottával rendelkezik mint mi, Paks, az atomerőművel pedig ugyebár a Duna mellet van. Így a folyók, illetve élelmiszert előállító települések válnának stratégiailag fontossá. Talán a másik remény a gerilla támadásokban rejlik, gondolok például a molotov koktélos rajtaütési akciókra. De nem ez lenne az első eset mikor Magyarországot elfoglalják, és már megtapasztalhattuk hogy ez az ország szükség idején a legösszetartóbb.
Ez természetesen az én, néhány tényre alapozott elképzelésem, de a kérdés is csak egy idea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!