Miért hiszi azt mindenki, hogy a török terjeszkedés idején Magyarország védte meg Európát tőlük?
Ne anti-magyarkodjál, te anti-magyarka.
Nem, majd a moszat védte meg Európát az iszlám terroristáktól...
Amiről nem hallottál az nem is létezik? .. A magyar történelemben rengeteg fordulat van, amit nem tanul az ember csak felszínesen ...
A saját népednek történelmét tisztelheted úgy, hogy közben elismered más népek erő feszítéseit is!
DE pl a habsburg uralkodók viselkedését jól mutatja, hogy Habsburgoktól kértünk segítséget, hogy védjük meg a kereszténységet, ehelyett ők a pápa lenne háborúztak... 2. ok: 3. Frigyes a tatár támadások idején elfoglal 3 vármegyét és 4 bélának kell kikergetni, miután a batu khán-t is kikergettük a kárpát-medencéből! ( az az indok, hogy nem tud átjönni a Dunán nevetséges, mert előtte Ural, Volga, Don, Dnyeper, , Tisza (mely akkoriban sokkal szélesebb mocsarasabb volt, mint a duna) érdekes, kán halála után batu nem ment haza, hanem még 5 évig a bolgároknál volt...
Sok mindent nem tudhatsz még szerintem, érdemes utána olvasni a történelemnek...
Miquel…
Megtiszteltetésnek veszem, ha elküldöd a művedet.
Viszont én már most elhiszem neked könnyedén, hogy Európa rettegve figyelte, meddig tartunk ki. Ugyanis a török hadjáratok jellegéről, a seregeik menetteljesítményéről, és hadviselési szokásaikról könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy nem sokat tudhattak Nyugat-Európában. Ha tudták volna, szerintem egyáltalán nem segítettek volna, hacsak nem vallási okokból. Hunyadi és a balkáni népek hadvezérei persze nagyon jól tudták, de nem állt érdekükben tájékoztatót küldeni erről nyugatra. Most nem írom le ezeket a tudnivalókat, mert ebben a topikban már én is és mások is leírták, ha visszaolvasol, megtalálod.
Én egy a középkor végi Havasalföldről szóló regényen dolgozom, és én is mélyen beleástam magamat a kapcsolódó témákba, a török harcmodorral, és a vlachok törökellenes harcaival kapcsolatban, ezekben kutakodva ébredtem rá az öntudatunk és a nyers tények közötti ellentmondásra.
Nade ez ne vegye el a kedved, ettől függetlenül kíváncsi vagyok az irományodra, ha később is úgy érzed, küldd el nyugodtan.
Nem akarok kötekedni, de havasalföld nem egyenlő a vlach kultúrával ... nem tom milyen forrás anyaggal dolgozol, de bizonyítható, hogy a vlachok (mai románok), csak kiszorították a kunokat erről a vidékről, a tatárjárás után települtek be ...
Majd a török hódoltság idején maga a török basa költöztette őket fel, mert ők engedelmes ( ahogy a latin mondja servus nép )... elég csak megnézni Havasalföld címerét, mely ma a román címer! Csak nincs benne a nap hold jelkép ! Nagyon tanunságos, hogy már tagadják ezt az apróságot, hogy Európában a nap hold kultusz, csak a magyaroknál és a törököknél van jelen mai napig, illetve régebben a testvér népeknél, mint a például a kunoknál...
Nem állítottam, hogy egyenlő lenne, csak azt, hogy a Havasalföldön élő népet vlachoknak (is) nevezték. A magyarok oláhoknak is nevezték őket. Magát az országot is másképpen nevezték különböző népek, a magyarok régiesen Havaselvének, a vlachok Munténiának, a szászok pedig Wallachiának. Legalábbis az én olvasataimban (több, egymástól független dokumentumban is) így szerepel.
Itt megnézheted, ha érdekel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!