Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért ekkora barom ez az ország?

Miért ekkora barom ez az ország?

Figyelt kérdés

akármilyen idióta adót kitalálnak,mindenki csak hőbörög,de akkor is befizeti..

és mi lenne,ha az egész ország,de legalább is a többsége elhatározná hogy most volt elég. és nem érdekel hogy mit mond a kormány,nem fognak velünk sz@r..a..ni...

most volt a híradóban,hogy mindenkinek akinek van kertje,annak regisztrációs díjat kell fizetni ( 6000 FT ) DE MIRE FEL ? azért mert a kormány azt mondja.....

2013. febr. 4. 19:05
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
egyszerűen hagyni kéne hogy ott rohadjanak meg ahol vannak.
2013. febr. 4. 19:06
 2/21 A kérdező kommentje:

ja,és 19F vagyok.

szóval ha butaságnak gondoljátok,akkor a koromat is vegyétek figyelembe

2013. febr. 4. 19:07
 3/21 anonim ***** válasza:
10%

"akármilyen idióta adót kitalálnak,mindenki csak hőbörög,de akkor is befizeti.."

Soha életemben nem fizettem még be semmilyen adót kivétel ami az árakba van építve, építési engedélyt sem kértem, jogdíjat sem fizetek. Szerintem csak a magad nevében beszélj.

2013. febr. 4. 19:13
 4/21 hollófernyiges ***** válasza:

Épp most olvastam és pont illik a kérdéshez:

[link]

2013. febr. 4. 19:13
 5/21 anonim válasza:
71%
butaság igen... amúgy sajnos lenne benne igazság, de mivel iszonyat szarban van az ország, és azért az adó nagy része, infrastruktúrára megy el, azért szépen lassan fejlődik az ország... más országokban is van ám mindenféle idióta adó, én inkább azt nem értem, hogy ugyan azt a céget, akit nyugaton arra köteleznek 1600-2000eur-ót fizessen az egyszerű gyári munkásainak, azt itt miért nem tehetik meg... mivel ha az embereknek több pénzük lenne, többet költenénk, és több adót is beszedhetnének...
2013. febr. 4. 19:15
 6/21 anonim ***** válasza:
nagyon sok az adóelkerülő, ezért egyre kevesebb embernek kell sok adót fizetnie. sajnos amíg Magyarországon az a menő, aki adót csal, megkárosítja az államot, addig nem lesz változás soha! a politikusok is lopnak, de a kisemberek is bőven benne vannak a dologban, sőt még többel károsítják az országot, mivel sok kicsi sokra megy!
2013. febr. 4. 19:34
 7/21 anonim ***** válasza:
85%

"Miért ekkora barom ez az ország?"

Mert jórészt barmok lakják (és sokan fel is fognak most szépen öltözni), de az igazi kérdésed nem ez.

"mi lenne,ha az egész ország,de legalább is a többsége elhatározná hogy most volt elég. és nem érdekel hogy mit mond a kormány,nem fognak velünk sz@r..a..ni... "

Semmi gond. A kormány meg aszongya: szabadrablás. Se rendőrség, se tűzoltóság, se mentők, se áram, se gáz, se út, se jogok, se kötelességek, se törvények, semmi. Szerinted ezzel az járna jól, akinek semmije sincs? Megnyugtatlak: nem. Persze mondhatod, hogy most sincs jogos, nincs rendőr, nincs orvos, nincs semmise. Észt nem adhatok, de azért gondolkozz el, csak egy kicsit (na ez az egyik pont arra a bizonyos ingre és az öltözködésre).

"most volt a híradóban,hogy mindenkinek akinek van kertje,annak regisztrációs díjat kell fizetni "

Namost nem a házad melletti kertet kell regisztrálni, ráadásul ingyenes, ha az adatok eddig is rendben voltak. Csakhát magyarok vagyunk, miért lett volna rendben?

"ja,és 19F vagyok.

szóval ha butaságnak gondoljátok,akkor a koromat is vegyétek figyelembe"

Az, hogy valaki fiatal, még nem feltétlenül kell, hogy azt is jelentse, hogy hülye (ing 2. rész). Bár ebben egyre kevésbé tudok bízni.

"Soha életemben nem fizettem még be semmilyen adót kivétel ami az árakba van építve, építési engedélyt sem kértem, jogdíjat sem fizetek."

Gratulálok. És köszönöm, hogy a fajtád miatt nekem több adót kell fizetnem. Rosszabb a fajtád a borsodi cigányoknál is.

"ugyan azt a céget, akit nyugaton arra köteleznek 1600-2000eur-ót fizessen az egyszerű gyári munkásainak"

A hasonlóság az az ottani és az itteni munkás(ok nagy része) között, hogy a lojalitás szót nem használják. Csakhogy a különbséget is errefelé kell keresni: ott ismerik és betartják a szó jelentését, itt meg csak "kocsog főnök" van (ing 3. rész, ez lesz az, amit a legtöbben felvesznek majd). És ez csak egy a sok különbéség miatt. És ehhez jön hozzá, hogy ha nem lennénk Európa Kínája, akkor itt elég sok munkahely veszne oda. Nem tudom, hogy pl Németországban milyenek a középiskolából kikerülő gyerekek. De hogy itt nálunk siralmasak mind tudásban, mind mentálisan, mind fizikálisan az biztos. És ez csak részben az oktatási rendszer hibája (köszi Magyar Bálint), ugyanis a diákok jó része egyenesen szarik arra, hogy később neki abból kellene élnie, amit az iskolában tanul. És mégcsak azt sem képes felfogni, hogy nem közvetlen az a fontos, hogy tudja mikor volt a D-day, mikor született Arany János, vagy hogy hogy hangzik a thermodinamika első fő tétele. Logikus gondolkodás - ez hiányzik a legtöbb emberből. Márpedig az ilyenekből lesz egy igazi droid a soron, és soha az életben nem fog rájönni, hogy hol b*szta el az életét. Főleg mert "az volt a menő".

2013. febr. 4. 19:35
 8/21 anonim ***** válasza:

"A török uralom rettenetes nyomokat hagyott hátra. Csak azokat tűrte meg a török, kiknek adója és robotja nélkül nem élhetett meg. A sokféle adót kíméletlenül hajtották be a népen. Bár az adófizetés minden időben keserves, mégis elszörnyülködik az ember ha olvassa, hogy mi mindenféle adót kellett fizetni akkor az elszegényedett és lerongyolódott lakosságnak. Az egyik főadó a fejadó volt, amelyet "harács"-nak neveztek. Volt azután még személyi adó, földadó, minden állatnak és mezőgazdasági terménynek a tizede, kert-adó, mátka-adó, birságolási-adó, juh-adó, setés-adó, méh- és marha-adó, kasza- és sarló-adó, hal-tized, a jobb házaknak fele, kapa-adó, olaj-adó, méhkas-adó, hordó-adó, fogoly-adó, vám-adó, bormérő-adó, húsvágó-adó, halott-adó, örökösödési- és törvénykezési-adó, hadi-adó, kard, vagy szablya pénzadó. Ezeket az adókat a csendőrtisztek felügyelete alatt kíméletlenül behajtották a falvakon, ha a lakosság száma bármennyire fogyott is le. Az adószedők, vagy végrehajtók nem mertek magukban járni, rendesen 60-80 lovas katona kísérte őket, ezek élelmezéséről aztán természetesen szintén az adózó nép tartozott gondoskodni."

:D

2013. febr. 4. 19:47
 9/21 anonim ***** válasza:

Jaj, nehogy az adócsalók miatt legyen már csődbe az ország. :D Viccnek is rosz. Nyilván ők sem járulnak hozzá hogy rend legyen itthon, de azok a politikusok sem akik milliárdokat fizetnek ki offshore hátterű cégeknek, nokiás dobozok vándorolnak ide-oda, rendőrségen nincs pénz BENZINRE!, a mentős jóesetben oda talál a házhoz miután KILOPTÁK belőle a gps-t, városokat tartanak rettegésben 20-30 fős kisebbségi csoportok ezért inkább megveszik tőlük a házat hogy máshova költözzenek...

Itt messze nem azzal teszik tönkre az országot hogy a fodrász nem ad számlát, ezzel spórolva 300 forintot, és így jut neki a hó végén is kenyérre. Ha versenyképes lehetne úgy egy vállalkozás hogy fehéren dolgozik, akkor mindenki fehéren dolgozna. De ha már csak 1 is elkezd feketézni a környéken, simán elhappolja az összes környékbeli vállalkozó munkáját, mivel majdnem féláron meg tudja csinálni a munkát.

2013. febr. 4. 20:17
 10/21 anonim ***** válasza:

"Itt messze nem azzal teszik tönkre az országot hogy a fodrász nem ad számlát, ezzel spórolva 300 forintot"

Pedig evvel is teszik tönkre. Ha mindenki csak egy kicsit lop, az összeadódva hatalmas összeg. A fekete gazdaságban alsó hangon 2000(!) milliárd Ft van! De inkább több. Amúgy is, a magyarok annyira szeretnek csalni, hogy alacsony adók mellett is feketézne a nagy részük. Nem véletlenül, aki kimegy külföldre dolgozni, ugyanúgy keresi a kiskapukat, csalási lehetőségeket, holott minden esélye adott tisztességesen élni!

2013. febr. 4. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!