A különböző egységekben hány fő van?
Figyelt kérdés
itt arra gondolok, hogy hány főt számlál a raj, szakasz. század stb.2012. dec. 29. 09:14
1/6 anonim válasza:
egy raj kb 10 fő.egy szakasz az 3 raj tehát kb30 fő.van benne 3 rajparancsnok + 1 szakaszparancsnok. 3 szakasz képez 1 századot.ez kb 100 fő.kb 4 század alkot egy zászlòaljat.zászlòaljak vagy egyéb mòdon elnevezett egységek alkotnak egy ezredet,dandárt.
2/6 anonim válasza:
De ez nincs kötelezően pontosan meghatározva!
3/6 anonim válasza:
persze,ezért írtam sok helyre hogy körülbelül.néhány éve láttam olyan századot amiben összesen 3fő volt.15Eve tatán volt olyan harckocsizászlőalj ami csak papíron létezett.a valóságban csak egy zászlòalj parancsnok volt benne.gondolom megszzűnőfélben volt.manapság nemtudom a honvédségnél mi a helyzet....
4/6 anonim válasza:
Így van. Van olyan raj, pl. híradó, hogy 2 fő, vagy a löveg raj 5 fő, harckocsizó raj 3 fő, a lövész raj az meg 8 és 11 fő között van/volt. Ezért egy HK század mondjuk 40-50 fő míg egy lövész 100-120 fő között van. A szakasz 3 vagy 4 rajos. sok mindentől függ.
5/6 anonim válasza:
van olyan szakasz amiben 4 raj van, és van olyan század (most is) ahol 10 fő van
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
az amerikai tengerészgyalogságnál van még olyan , ha jól tudom hogy a szakasz 20 fő és a század 80, de lehet hogy tévedek...
2012. dec. 31. 00:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!