Van itt olyan, aki megjárta a Francia Idegenlégiót?
Kérem a Rejtős viccektől kíméljetek. :) Érdekelne, hogy az illető miért ment el, hogyan jutott el odáig, hogy jelentkezzek egy kvázi 5 éves börtönbe, csupa ismeretlen ember közé kerüljön úgy, hogy a nyelvet sem ismeri. Kíváncsi vagyok az okokra, mert egy ideje én is nagyon sokat gondolkodok azon, hogy megpróbálom, hiába hesegetném el a fejemből.
Arra kérem, hogy aki válaszol az írja már oda, hogy tényleg légiós volt e, vagy csak a könyveket olvasta és OKJ-s légióismereti vizsgája van :) .
Köszönöm.
Nekem két ismerősöm is van, akinek a gyereke néhány évig légiós volt.
Annyit tudok, hogy részben kalandvágyból, de leginkább a magas keresetért mentek ki. Mindketten csak annyit meséltek, hogy az első időszak nagyon kemény volt, de ki lehetett bírni. viszont a megtakarításukból vettek itthon egy házat, és még maradt is pénzük.
"Valahogy úgy érzem nem tudok beilleszkedni sehová"
Ez a mondat érdekes. Ha nem is ugyanez, de nálam is hasonló. A közösségi élettől nincs bajom, beilleszkedéssel sem, de vonz a fegyelem, a tekintélyelvűség, ami egyetlen más közösségnél sincs meg, csak egy hadseregnél. A Légiónál pedig - ha jól sejtem - a nyelvi kavalkád, és hogy mindenki ismeretlen a másik számára, együttes hatása miatt egy olyan kapocs alakul ki az idők során, ami ugyancsak ritka a civil életben. Ezt nevezik szerintem bajtársiasságnak. Ezért lennék kíváncsi egy légiós véleményére, hogy ő is úgy érzi e, de nagyon hasznosak számomra a jelentkezést fontolgatók érvei is.
Én 2 évet töltöttem kint. Érettségi utána 1 évvel mentem ki (19 évesen). Most nyáron kénytelen voltam hazajönni, mert leszerelés volt.
Én épp most szereztem volna be a caporal tisztesit, de sajnos lecsúsztam róla. Én elsősorban azért mentem ki, mert nem tudtam magammal mit kezdeni, másodsorban a pénzért. Azonban hamar rá kellett jönnöm, hogy messze nem keresnek olyan sokat mint gondoltam.
Tényleges fizetést csak 10 hónap után kezdjük el kapni. A fizetés nagysága a rangtól és a tartózkodási helytől függ. Én sima légiósként és 1re kétn kaptam 1200 eurót (ez az átlagos, ettől csak feljebb van). 1200 euró nem sok, bár a caporal betöltéséig ingyenes a kaja és a szállás.
A kiképzés rettentő kemény. Az első hónapokban azt sem tudod merre hány méter.
Én az egyik haverommal vágtam neki, neki nem sikerült (Pyrénées-en beadta a derekát, (hegyi kiképzés)).
Nekem megérte, minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!