Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Van itt olyan, aki megjárta a...

Van itt olyan, aki megjárta a Francia Idegenlégiót?

Figyelt kérdés

Kérem a Rejtős viccektől kíméljetek. :) Érdekelne, hogy az illető miért ment el, hogyan jutott el odáig, hogy jelentkezzek egy kvázi 5 éves börtönbe, csupa ismeretlen ember közé kerüljön úgy, hogy a nyelvet sem ismeri. Kíváncsi vagyok az okokra, mert egy ideje én is nagyon sokat gondolkodok azon, hogy megpróbálom, hiába hesegetném el a fejemből.

Arra kérem, hogy aki válaszol az írja már oda, hogy tényleg légiós volt e, vagy csak a könyveket olvasta és OKJ-s légióismereti vizsgája van :) .

Köszönöm.

2012. dec. 15. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2012. dec. 15. 22:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt olvasgattam már. Pont azok az infók hiányoznak ami igazán érdekelne és talán az én döntésemet is megkönnyítené. Miért jelentkezik valaki a Légióba és milyen emberek vannak ott. Itt most nem arra vagyok kíváncsi, hogy kínaiak meg feketék vagy gazfickók e, kicsit filozofikus kérdés, amire csak egy légiós tud igazán válaszolni szerintem.
2012. dec. 15. 22:23
 3/13 anonim ***** válasza:
Hát nem is tudom. Azt hiszem van olyan embertípus akinek ilyesmire van szüksége. Én is gondolkodtam rajta.
2012. dec. 15. 22:27
 4/13 A kérdező kommentje:
Remek, még egy valaki aki ezen gondolkodik, ennyivel már előrébb vagyunk. :) És te miért? Ha nem túl személyesen kérdezek persze...
2012. dec. 15. 22:29
 5/13 anonim ***** válasza:
Hát nem is tudom, valahogy mindig tetszett a katonásdi :D. Tudom, hogy 90%-ban szopás, de valahogy mégis tetszik. Valahogy úgy érzem nem tudok beilleszkedni sehová. Valahogy vonz ez az életforma, nem tudom hogy miért.
2012. dec. 15. 22:36
 6/13 anonim ***** válasza:

Nekem két ismerősöm is van, akinek a gyereke néhány évig légiós volt.

Annyit tudok, hogy részben kalandvágyból, de leginkább a magas keresetért mentek ki. Mindketten csak annyit meséltek, hogy az első időszak nagyon kemény volt, de ki lehetett bírni. viszont a megtakarításukból vettek itthon egy házat, és még maradt is pénzük.

2012. dec. 15. 22:57
 7/13 A kérdező kommentje:

"Valahogy úgy érzem nem tudok beilleszkedni sehová"

Ez a mondat érdekes. Ha nem is ugyanez, de nálam is hasonló. A közösségi élettől nincs bajom, beilleszkedéssel sem, de vonz a fegyelem, a tekintélyelvűség, ami egyetlen más közösségnél sincs meg, csak egy hadseregnél. A Légiónál pedig - ha jól sejtem - a nyelvi kavalkád, és hogy mindenki ismeretlen a másik számára, együttes hatása miatt egy olyan kapocs alakul ki az idők során, ami ugyancsak ritka a civil életben. Ezt nevezik szerintem bajtársiasságnak. Ezért lennék kíváncsi egy légiós véleményére, hogy ő is úgy érzi e, de nagyon hasznosak számomra a jelentkezést fontolgatók érvei is.

2012. dec. 15. 22:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Én 2 évet töltöttem kint. Érettségi utána 1 évvel mentem ki (19 évesen). Most nyáron kénytelen voltam hazajönni, mert leszerelés volt.

Én épp most szereztem volna be a caporal tisztesit, de sajnos lecsúsztam róla. Én elsősorban azért mentem ki, mert nem tudtam magammal mit kezdeni, másodsorban a pénzért. Azonban hamar rá kellett jönnöm, hogy messze nem keresnek olyan sokat mint gondoltam.

Tényleges fizetést csak 10 hónap után kezdjük el kapni. A fizetés nagysága a rangtól és a tartózkodási helytől függ. Én sima légiósként és 1re kétn kaptam 1200 eurót (ez az átlagos, ettől csak feljebb van). 1200 euró nem sok, bár a caporal betöltéséig ingyenes a kaja és a szállás.

A kiképzés rettentő kemény. Az első hónapokban azt sem tudod merre hány méter.

Én az egyik haverommal vágtam neki, neki nem sikerült (Pyrénées-en beadta a derekát, (hegyi kiképzés)).

Nekem megérte, minden szempontból.

2012. dec. 15. 23:11
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem voltam!
2012. dec. 15. 23:16
 10/13 anonim ***** válasza:
Előző előtti voltam, nem voltam légiós!
2012. dec. 15. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!