Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha oroszország lerohanná Az...

Ha oroszország lerohanná Az USA-t, mi történne?

Figyelt kérdés
Kicsit részletezem: Egy videójátékot vettem alapul, ami az ötletet adta pontosabban h megkérdezzem, a modern warfare 2-t. Abban oroszország lerohanta hadüzenet nélkül az USA-t, az ok most mindegy. Abban nem repültek a nukik hanem a csapatszállító helikopterek repülők, az irányított taktikai bombák, hajóval jöttek stb. S kialakult egy rendes frontvonal az észak amerikai kontinensen, tehát tankok, repülők helikopterek és rengeteg gyalogos vett részt a harcban. De felmerült bennem a kérdés, hogy képes lenne egyáltalán így "partraszállni" a ruszki sereg? Illetve a világ többi állama mit tenne? Melyik oldalon avatkoznának be, be mernének egyáltalán? vagy csak politikai lépéseket tennének?

2012. okt. 27. 21:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%
Hány éves vagy, 12?
2012. okt. 27. 21:47
 2/14 rémuralom ***** válasza:
79%
Gondolkodj el, hogy miért nem atommal támadták meg a ruszkik Amerikát a CoD-ban. Segítek: mert akkor nem lenne játék. Leesne az atombomba, és puff, vége.
2012. okt. 27. 22:01
 3/14 A kérdező kommentje:
még jó h a leglényegtelenebb dolgon akadtok fent, a valóságban sem valószínű h nukiznának, mert akkor kapnának ők is, és nem pusztítanák el a fél világot, ennyi eszük nekik is van :D Inkább az alul írt kérdésre válaszolnátok.
2012. okt. 27. 22:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az történne, hogy USA oldalon beszállna a komplett NATO is a harcba, és úgy már Oroszország elég nehéz helyzetben lenne, mert az ellensége minden téren fölé nőne.
2012. okt. 27. 22:31
 5/14 Komplikato ***** válasza:
17%

A realitásokat figyelembe véve a Kínaiak nem hagynák, hogy a számukra fejőstehén adós USA-t bárki bántsa míg tejelnek. :)

Bár tény, hogy a ruszkik erősebbek minden fegyvernemben náluk, hajókban meg a legjobbak.

2012. okt. 27. 22:46
 6/14 anonim ***** válasza:
5%
Köszönjük, hogy emeled az oldal színvonalát!
2012. okt. 27. 22:53
 7/14 anonim ***** válasza:
36%

"Bár tény, hogy a ruszkik erősebbek minden fegyvernemben náluk, hajókban meg a legjobbak."

Én ezt nem mondanám, szerintem a ruszkik csúfos vereséget szenvednének NATO nélkül is. Elég beszédes ez a legutóbbi kémbotrány is, a ruszkik chipeket és egyéb high-tech hadtechnológiát csempésztek ki. Vagyis olyan bénák, hogy nem tudnak csúcsminőséget előállítani, hát igen, ez van, ha a központból irányítanak mindent, megöli a vállalkozó szellemet. Amúgy a ruszki hadsereg a harceszközök számában is le van maradva, valamint nem is modernek. Jó, jó elkezdtek modernizálni, de koránt sem az egész hadsereget. Amúgy sem értem, miért van úgy oda mindenki az oroszokért, abszolút nem sajnálnám, ha elkennék a szájukat. És ezt úgy írom, hogy nem vagyok USA-szimpatizáns!

2012. okt. 28. 00:06
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Az történne, hogy menne az atom az USA részéről Moszkvába. Viszont már alapból az oroszok sem lennek olyan bolondok, hogy hagyományosan támadják meg az USA-t.

Másrészt viszont ha valami csoda folytán nem dobnák be az atomot, Oroszország képes lenne partra szállni, de csak maximum Alaszkában, ugyanis ha az USA tulajdonképpeni területei felé közelednének, az amerikai hírszerzés azonnal észlelné és lecsapnának rájuk. Másrészt ehhez a Japán felségterületének számító tengeren is át kéne "hajókázniuk", Japán pedig úgy-e nem éppen baráti ország (a II. világháború vége óta még nem kötöttek békeszerződést területi okok miatt). A Japán haditengerészet így - jogosan - támadna, az USA pedig katonailag segítené a japánokat.

Ilyesmi viszont soha nem fog történni szerintem.

2012. okt. 28. 00:14
 9/14 anonim ***** válasza:
Elsüllyesztenék egymás hadihajóit az Atlanti-óceán kellős közepén, jó messze a partoktól.
2012. okt. 28. 00:24
 10/14 anonim ***** válasza:
68%

" De felmerült bennem a kérdés, hogy képes lenne egyáltalán így "partraszállni" a ruszki sereg?"

Igazából sehogy. A manapság már azt is látják műholdak/kémrepülők segítségével, hogy miből lesz a reggeli az orosz laktanyában. Elképzelhetetlen, hogy egy inváziós hadsereget összehozzanak, anélkül, hogy senki nem veszi észre. Na már itt kitörne a politikai hiszti.

Ha esetleg ez valami véletlen folytán mégis megtörténi és elindítják a csapataikat - hajóval - akkor nyilván a nyugati partot vennék célba, mert az közelebb van, mint megkerülni a fél világot. Na akkor összefutnának a csendes-óceáni flottával. Én már itt kizártnak tartom a továbbjutást. Főleg azért mert az út hajóval, simán van 4-5-6 nap, addig a hátország bőven felkészül. Ha tényleg neccesé válna a helyzet, akkor szerintem az inváziós hadsereg szerintem a partoktól minimum 500-600-1000km-re szembetalálná magát vagy 150 darab B52/B1/B2-vel, meg úgy annyi Harpoon rakétával, hogy minden hajóra jut három belőle.

Mivel a Kuznyecovon kívül az oroszok nem nagyon tudnának repülőgép-hordozót magukkal vinni, így a légvédelem elég foghíjas lenne, főleg, hogy a Harpoonok akár 300km-ről is indíthatók.

Ha ezt is túlélnék és eljutnak a partig, akkor ott szeretettel várja őket a U.S. Army és a légierő. A levegőben ez több, mint 2500 támadó repülőgépet jelent, gépenként 1+tonna "rakománnyal". A földön ez pár tízezer katonát, pár ezer tankot, kb ugyanennyi tüzérségi ágyút jelent. Aztán, ha ezt is túlélik ne adj' isten, akkor jön két nehézbombázó 10-10 db atombombával és vége a dalnak.

Ha ez holnap történne, akkor kb 1 000 000 orosznak kellene útra kelni, hogy szerdán 10 000 partra szállhasson. De az első nagy tengeri buktánál a maradék visszafordulna.

Összességében nem lenne képes partra szállni egy orosz sereg. Egyszerűbb, ha mexikóinak és kanadainak álcázva beszivárognak.

A világ többi rész valószínűleg gazdasági szankciókkal reagálni, de azt nem hiszem, hogy pl Kelet/Közép - Európa lemondana az orosz földgázról és kőolajról.

2012. okt. 28. 01:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!