Milyenek képzeled el a jövö GYALOGSÁGI fegyverét?
Legyen akár kézi gránát, akár válrol indithato rakéta.
Lehetöleg olyat irjatok ami a közeljövöben valora válhat, szoval ne hordozhato railgunokat, lézerfegyvereket :D
Én igyképzelem el:
Puska
bull pup: azonos fegyver hossznál sokkal pontosabb a hosszab csö miatt mint a "sima" fegyverek. Manapság rengeteg ilyen fegyver van.
A fegyvercsö lövéseknél tud elöre-hátra mozogni. (nem tudom a szak kifejezést) Föleg rombolo puskáknál alkalmazzák, kisebb a vissza rugás.
Hüvely nélküli löszer.
Állitolag a sulya mindössze a harmada a sima löszerhez képest, és sokkal kevesebb helyet foglal.
100-as tár.
A 40 mm-es gránátvetö használatához lehet használni a fegyver tetején lévö optikát, szoval nem kell a gránátvetö irányzékát használni. (azt olvastam valahol hogy van már ilyen fegyver)
Optikai irányzékban legyen höérzékelö, éjjelláto.
spéci löszerek, arachnid (3X erösebb az acélnél)
nano szénszál (10X erösebb az acélnál)
Robbanofejes lövedékek. (Tudom hogy valami egyezmény tiltja egy bizonyos suly alatt, de ez most nem fontos)
Mérgezett lövedékek, valamilyen szer ami a sebbe jut nem egészséges az ellenség számára, vagy valami véralvadás gátlo.
Hangtompito.
Az AK csak két dolog miatt jó.
1. Strapabíró
2. Olcsó
Manapság már eljárt felette az idő.
Alapjába véve elég pontatlan fegyver. (ha módosítva van akkor már elég pontos) Az indokolatlanul nagy kaliber miatt nagyot rúg vissza, sorozatlövés közben lehetetlen célra tartani a normál 7.62-essel. A módosított 7.62-es töltények pedig elég drágák.
Az hogy mi a szép és mi a ronda az egy elég szubjektív dolog. Nekem pl. tetszenek ezek a modern fegyverek, de tisztában vagyok azzal is hogy sokaknak nem. Ez ízlés kérdése. Viszont egy fegyvernek nem az az elsődleges célja hogy szép legyen.
Viszont az egy tagadhatatlan tény hogy ezek a mai bullbup rendszerezésű fegyveres sokkalta jobbak minden eddigi fegyvernél.
Egy alapjába véve teljesen rövid fegyver (ami csak azért rövid mert szinte a válladnál indítja a töltényt)amit rendesen meg is bírsz fogni és a válladhoz tudod szorítani. Megfelelő visszarúgás csillapítással gyakorlatilag úgy lősz sorozatlövésbe hogy alig ránt a fegyver és mindvégig pontosan lő. Illetve már a különböző szennyeződéseket is nagyon jól kiküszöbölik. Példa az Angol L85 amit beletúrtak homokba, sárba és ugyanolyan jól és pontosan lőtt végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!