Te büszke lennél ha a fiad katona lenne?
19. Köszönöm, hogy megpróbáltál válaszolni, de ha visszaolvasod, mit írtál, ez igazából nem válasz a kérdésre. Az elhanyagolt szülői nevelés pótlását hozzák fel legtöbben, de az pont nem ér célt, mivel
1., akiknek szüksége lenne rá, azok nem jelentkeznek,
2., erőszakkal jót tenni (kötelező sorozás által) valakinek abszurd, csak visszafelé sül el
3., mint Te is írtad, a mostani katonaság, már sehol sincs ahhoz, hogy neveljen
Az elmaradt szülői nevelést számon kérik az általános iskolán, a középiskolákon, a katonaságon. Nem lehet.
19 és válaszoló, ha magyarországot orosz bombázók kezdenék el bombázni, a NATO segítene, nemhogy a franciák, andolok, hanem az amerikaiak is, akkor pedig a kis sz&aros oroszország elbújhatna...
Nem tudom minek pofázol itt olyan dolgokról, amiről dúnsztod sincs, mint említetted, nem hogy katona nem vagy, de amint látom gőzöd sincs a témáról...
Csak akkor félteném, ha kimenne külföldre. Ha itthon lenne, nem félteném.
Én is lennék katona, csak az összes vizsgán vagy felmérőn (ezen az orvosin,pszichikain, fizikain) megbuknék sajnos. Pedig szívesen.. Sőt, ki is mennék afgánba vagy ahol épp gond van. De ez "álom" marad.
Na most leszek leszavazva, mert egyáltalán nem értem, miért is kellene büszkének lenni arra, ha az ember gyereke hivatásos gyilkos. Szóval nem.
Természetesen ha a hazámat éri támadás, az más eset: ilyen esetben mindenkinek kötelessége a honvédelem -függetlenül attól, hogy katona vagy nem. De Irakban, Afganisztánban, stb. semmi keresnivalónk: nem ártottak nekünk az ottaniak, nekünk sem kellene megszállni őket az agresszor oldalán (arról nem is beszélve, hogy mindkét világháborút így kezdtük -és meg lehet nézni, mi lett a vége). A NATO-ról meg annyit, hogy belépnünk sem kellett volna (hogy a washingtoni szerződés alapján jönnek megvédeni? Persze, ha a támadó nem tagállam -lásd a görög-török konfliktust, különösen Ciprust). De a NATO által is elítélt iraki agresszióra semmi mentségünk nincs. Ezekre nemhogy büszke nem vagyok, de egyenesen szégyellem...
Én adtam neked 1 zöld kezecskét, mert igazad van.
Viszont, kihasználják azt, hogy a picike országCSONKunkban NINCS a többgyerekes magyar állampolgároknak a megélhetéshez szükséges bér/fizetés. Ezért, sokan vállalják azt, hogy kimennek egy külföldi országba, lényegesen nagyobb fizetésért. Megpróbáltam úgy fogalmazni, hogy munkától függetlenül érthető legyen a mondanivalóm. Természetesen egy katona ezzel azt is vállalja, hogy akár tűzharcba is keveredhet és ott lelőhetik, vagy lő lelő valakit. Aki egy kicsit értelmesebb, az tudja, hogy egyik sem olyan jó.
1. Lelőnek: ez inkább a családodat és a bajtársaidat viseli meg.
2. Lelősz valakit: egy ember megölése igen csak nagy tudatmódosulást érhet el, megváltoztathatja a gondolkodásod/látásmódod vagy akár a teljes személyiséged is, pl. képtelen leszel beletörődni a történtekbe és megzakkansz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!