Nagy Britannia hadserege még mindig benne van a világ elitjében?
A NATÓ-ban a briteké a második legnagyobb hadsereg a briteké az USA után.
A britek nem gyengék. Még a második világháborúban sem voltak gyengék, mert képesek voltak védekezni a német haderőkkel szemben, és akkor a német hadsereg cask egy kicsivel volt lemaradva az USA, USS hadseregétől.
Szerintem számszakilag Franciaországnak nagyobb hadserege van.
Hogy melyik a jobban felszerelt, jobban kiképzett, tapasztaltabb azon már lehet vitatkozni. Hogy most a Challenger 2es e jobb vagy a Leclerc, hogy a brit fregattok e jobbak vagy a franciák az már más kérdés. De szerintem számszakilag Franciaországban többen vannak egyenruhában.
Mellesleg Franciaország az USA után az egyetlen amely rendelkezik normális repülőgéphordozóval.
Az első és a második válaszoló rosszul tudja, ugyanis az Egyesült Államok után Törökországnak rendelkezik a legnagyobb haderővel a NATO-ban!
A brit és a francia fegyveres erők pedig körülbelül egy szinten vannak! Mindkét ország ugyanakkora összeget fordít hadi kiadásokra! 2011-ben az Egyesült Királyság hadi kiadása 62,7 milliárd USD volt, Franciaország hadi kiadása pedig 62,5 milliárd USD!
Amúgy itt van egy link a Brit Hadsereg jelenlegi felszereléséről ha érdekel: [link]
Repülőgép hordozók terén az USS után Az orosz hadsereg jön...
Bár az Egyesült Királyság, már nincs benne a TOP 5 ben sem, mégis , azért az angol desszantosok nagyon ott vannak (Pl. Discavery frontembere is angol desszantos volt...)
Köszönöm a válaszokat elsősorban.
Nekem személy szerint mindig nagyon érdekes vagy inkább tiszteletreméltó volt a Brit hadsereg,mert az I.világháborúban is és a II.-ban is nagyon eltökéltek voltak és hősiesen szálltak illetve üzentek hadat az akkori Német hadseregnek ami abban az időben nagyon erős volt,sőt erősebb mint Nagy Britannia. (Most első sorban az Európai részére gondolok)
Persze tudom van aki azt mondja,hogy azért nyertek mindig a britek mert az USA ott állt mögöttük és aztán egy oldalon harcoltak a Náci Németország ellen. De az USA vonakodott az európai harcoktól és csak később csatlakozott Angliához és addig ők egyedül tartották a frontot hiszen akkor már Franciaország elesett.
Visszatérve a jelenben szerintem az is sokat számít.hogy melyik országnak mekkora tapasztalata van a háborúkban.
Azt gondolom Kínának hiába van óriási hadserege és fegyverzete ha igazából nincsen annyi tapasztalat mint az USA-nak, Angliának, vagy Oroszországnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!