Mikor fogják felfogni a sorkatonaságot haditechnikai és pénzügyi okokból bírálók, hogy a sorkatonaságnak nem az a lényege, hogy ütőképes haderőt teremtsünk, hanem az, hogy megneveljük a társadalmat, hozzászoktassuk a minimális életkörülményekhez?
Tehát azt mondod a mostani középkorú generáció teljesen úgy él és olyan az életfelfogása mint amilyennek lennie kellene szerinted!
A választókorú lakosok kb 80%-a ugyanis volt még sorkatona!
Aztán mégsem értenek veled egyet...
Szerintem tévedsz. Nevelni azokat is lehet (kell) akik nem mennek katonának. A katonai nevelés pedig padagogiailag teljesen helytelen: Kussolni és gondolkodás nélkül parancsokat vakon teljesíteni.Ez csak a diktaturára nevelésre jó.
Abban igazad van hogy sokakra ráférne egy kis agymosás,de egy "demokratikus" országban ezt igy nem lehet :-(
Régen rossz ha egy társadalmat a "minimális életkörülményekhez" kell hozzászoktatni.
Ugyanakkor egy jó adag önfegyelem sokakra ráférne.
"A katonai nevelés pedig padagogiailag teljesen helytelen: Kussolni és gondolkodás nélkül parancsokat vakon teljesíteni"
Én a katonaságnál jöttem rá,hogy nem én vagyok a "Jani"..Ott ha okoskodtam meg volt a következménye.Simán jó hatással volt rám a katonaság.Nem feltétlenül kellett kussolni és...
Sorkatonaságot nem lehetne bevezetni, mert maximalizálva van az MH létszáma.. (ebbe a nem szerződéses katonák is beleszámítanak...)
Jah és aki nem akár mér legyen katona??? Demokrácia van, ha akarsz lehetsz, ha nem akarsz ne legyél katona, ezt ne a kormány hanem te döntsd el...
"Jah és aki nem akár mér legyen katona?"
Mert kötelező lenne te marha!
" Demokrácia van, ha akarsz lehetsz, ha nem akarsz ne legyél katona"
Ausztriában és Finnországban is demokrácia van, mégis van sorkatonaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!