Mi az a kelta kereszt?
ez a kelta kereszt.
Nem tudok róla, hogy a jobboldaliak használnák. Ez egy régi kelta szimbólum, az élet és a termékenység egyik jelképe...
Első vagyok: most jutott eszembe, szerintem amire te gondolsz, az a hun kereszt, csak az emberek nagyrésze nem is tudja, hogy ilyen van, és összetéveszti a keltával. Tényleg nagyon hasonlítanak, de ezt a hunok, szkíták és rokonaik használták: [link]
Szerintem ezt viselhetik a jobbosok...
21/L
Az első 2 válasz úgy nem igaz, ahogy van! Válogatott sületlenségeket írt az illető, nem akarok sértegetni senkit, de sztem kicsit jobban értek hozzá, mert én is mozogk ilyen dolgokban. Szóval...
Az európai és amerikai rasszisták, ill. szélsőjobbosok jelképe a kelta kereszt (semmiféle hunkereszt, jópofa is lenne, egy amerikai vagy angol szélsójobbos miért viselne hunkeresztet????????)! A fehér faj szupremáciáját jelképezi, egyben a 4 égtájat. Valamint kifejez egyfajta tisztelet az ősi európai árja kultúrák iránt (árja kelták), ezért lett ez a jelképe pl. a White Powernek is.
Azonkívül, sok országban a horogkereszt betiltott jelkép, de a kelta keresztbe nem tudnak belekötni, így láthatsz kelta keresztes karszalagokat, stb...mind a swastikát helyettesíti...röviden ennyi a története.
Előző vagyok, az kimaradt, h kelta kereszt az, aminek a szárai találkozásánál egy kör helyezkedik el. Ez teljesen független attól, h a kereszt rövid vagy hosszúszárú, mert csak annyit jelent h az egyenlő szárú az görög, a hosszúszárú pedig latin kereszt, de ha elhelyezel egy körgyűrűt a szárak találkozásánál, kelta keresztnek számít már.
Mondjuk én nem látok sok különbséget a kelta és a hunkereszt között, sőt, őszintén hunkeresztről nem is nagyon hallottam még (bár ettől még létezhet)....de, mondom, a lényeg: ami a wp-feliratok mellé társul, az egyenlő szárú (görög típusú tehát) kelta kereszt!
Ez:
Meg mondom, a világon élő összes szélsőjobbos miért is hordana hunkeresztet? Semmi közük nincs hozzá, mert azt lehetne mondani, h csak magyar szimbólum.
Viszont a kelta kereszt összeurópai, közös motívum, a fehér emberek egységét jelképezi, lévén a kelta egyik legősibb európai árja nép.
Én a magyar jobbosokra gondoltam, de világviszonylatban biztos használják, ha te mondod, ezt nem tudtam.
Magyar jobbosokon még nem láttam. Amúgy a hun közelebb áll azért hozzánk, mint a kelta nép, ezért gondoltam, hogy azt használhatják a magyarok...
Amúgy a kelta kereszt( a hosszú szárú) egy termékenységi jelkép volt a keltáknál. Az egyenlőszárú meg a 4 őselemet a 4 évszakot és a 4 irányt, jelképezte és azt ,hogy a világon minden egyenlő (a 4 szár egyenlő hosszú, egy szabályos körben).
Nem tudom mi okuk lehet a jobbosoknak ezeket használni, de a két szimbólum (normál és egyenlőszárú kelte kereszt) sem ugyanaz. De ők tudják... Ennyi erővel thor kalapácsa vagy egy kelta állatábrázolás is lehetne a jelképük.
A hun kereszt pedig abban tér el, hogy nem kelta fonatok és kelta csomók, hanem általában csigavonalak és virágmotívumok vannak a kereszten.
A horogkeresztnek meg semmi köze európához, mégis használták/használják...
Mellesleg nem tudom, milyen joguk van pl a magyaroknak "árjáskodni", ázsiai mongoloid népcsoportból származunk...
Mellesleg nem tudom, milyen joguk van pl a magyaroknak "árjáskodni", ázsiai mongoloid népcsoportból származunk...
EKKORA BRUTÁLIS BAROMSÁGOT MÁR RÉG HALLOTTAM!!!!
Ember menj el a könyvtárba és kérd ki a magyarság genetikája című könyvet.
Olvasd el Dr. Czeizel Endre A magyarság genetikája című könyvét.A világhírű genetikusok közül Czeizel foglalkozott a jelen és a régmúlt idők magyarságának genetikai összetételével legjobban.Visszavezették modern tudományos módszerekkel hogy a magyarság genetikailag a legősibb európai fehér nép(már az utolsó jégkorszak előtt a magyarság már jelen volt Európában).Azokban az ősi időkben mikor a magyarság egy része Ázsiába vonult.Még a mongoloidok rendkívül kis létszámban voltak a mai Kína északkeleti részén.És genetikailag semmi köze nem volt a magyarsághoz.Egyébként a Hunok is ugyanolyan Európa keleti részéről Kelet Ázsiába vándorolt fehér fajú nép volt.Elég csak belenézni a Kínai korabeli krónikákba. Leírja hogy az első hun király magas termetű,fehér bőrű,szőke hajű,vöröses szakállú ember volt.Hasonló jellemzést ad a többi Hun vezető kinézetéről.Hunok saját lovas-nomád kultúrájukat és nyelvüket rákényszerítették a megszállt még ősközösségi életmódot folytató mongoloid és türk jellegű népekre.Egyébként Ázsiára időszámításunk utáni kb 500-ig nem volt jellemző a mongoloid-türk faji jelleg.
Genetikailag semmi közünk a mongoloid-türk népekhez!!!
Kulturálisan viszont van,mivel anno mi adtuk nekik azt.
Egyébként kezedbe veszel bármely modernebb történelmi könyvet ami a Hunokról szól,mindegyikbe cáfolják hogy fajilag mongoloidok lettek volna.Ezt antropológiai és genetikai elemzések tucatjai bizonyítják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!