Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha kitörne a 3. világháború,...

Ha kitörne a 3. világháború, akkor minden férfit behívnának Magyarországon háborúzni? Vagy hogy van a törvény? És mi van akkor, ha akit behívnak nem megyen?

Figyelt kérdés
2012. júl. 16. 20:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mindenkinek mennie kéne,van valamilyen korhatár meg azt is figyelembe veszik hogyha valaki rokkant stb.

De a többire börtönbüntetés várna ha nem mennének,mert ez eléggé komoly bűnnek számít

2012. júl. 16. 22:05
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Egy feltételezett 3. világháború máshogy zajlana, már nem elég fegyvert, lőszert és élelmet biztosítani a katonaságnak. A 2. világháborúban kb. 4-5 ember kellett egy harcképes katona kiállításához, ma ez legalább 100 fő, már ha korrekt és modern fegyverzettel akarjuk felszerelni a hadsereget. Persze csinálhatunk megint biciklis meg huszár századokat, de annak az lenne az eredménye, hogy vagy a röhögésbe halna bele az ellenség vagy igen gyorsan lerohannák az országot.
2012. júl. 16. 22:13
 13/17 anonim ***** válasza:
44%

"Én nem mennék, inkább leülném a börtönben. "

Nem túl valószínű, hogy leülnéd. :)

2012. júl. 16. 22:39
 14/17 anonim ***** válasza:
49%

"de itt egyesek nem mennének, inkább börtönbe poshadnának! "

Nyugodj meg egy esetleges hadiállapotban nem túl sokan poshadnának ott. :)

2012. júl. 16. 22:41
 15/17 anonim ***** válasza:
93%

Ez a törvény enyhén szólva kirekesztő és soviniszta.

Hol az egyenjogúság? A nőknek miért nem szabad bevonulni?

Talán a konyhában a fakanál mellett a helyük, mikor joguk lenne a fronton harcolni? Feministák, hol vagytok ilyenkor?

Példát lehetne venni Izraelről. Ott a nők is hadkötelesek.

2012. júl. 16. 23:21
 16/17 anonim ***** válasza:

"Ez a törvény enyhén szólva kirekesztő és soviniszta.

Hol az egyenjogúság? A nőknek miért nem szabad bevonulni?

Talán a konyhában a fakanál mellett a helyük, mikor joguk lenne a fronton harcolni? Feministák, hol vagytok ilyenkor?

Példát lehetne venni Izraelről. Ott a nők is hadkötelesek."

Komolyan ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted magad? Hol van az leírva, hogy nőknek nem szabad bevonulni? Ha megnézzük a mai nyámnyila kölköket, meg hogy hány ilyen kérdés volt már kiírva, én majdnem biztos vagyok benne, hogy egy tényleges háború esetén több, de legalább annyi nő vonulna mint férfi. Ennek a sok semmirekellőnek meg áshatnánk a tömegsírokat.

2012. júl. 17. 05:30
 17/17 anonim ***** válasza:

Lemaradt a hangulatjel, irónia akart lenni a feministáknak. :)

Nem gondoltam komolyan. Vannak, akik csak jogokat követelnek, de a kötelezettségek alól kibújnak, ráadásul a kettős mérce is befigyel.

Kíváncsi voltam a bősz feministák vajon milyen gyorsan rohannának rohamsisakot húzni vagy akkor azt hangoztatnák, hogy ők gyenge nők és inkább a konyha. :)

2012. júl. 17. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!