Miért a II. Világháborúért van oda mindenki?
Mindenki aki nagy történelmi rajongó, vagy csak érdekli a háború, vagy a történelem folyton a 2. VH-n csámcsog, hogy a tankok így, a fegyverek úgy...
Miért olyan érdekes az?
Szerintem speciel a modern kori fegyverek, meg harci járművek meg a régi XV-XV''. századi háborúk sokkal dfe érdekesebbek mint a II. világháborús dolgok...
Csak a "hírneve" miatt olyan foglalkoztatott dolog a II. Világháború?
Mert a II Vh egy nagyon meghatározó dolog az egész világon.És mindenkit érdekel.Szeret elgondolkodni a mi lenne ha dolgokon.
Például Magyarország onnantól kezdett el mélyen hanyatlani.Onnantól változott de sajnos hátrányára.
Nekem is jobban tetszenek az újabb , modernabb fegyverek.
Mert az eddigi legnagyobb háború az volt, egyben az utolsó, ahol nyílt, szemtől szembeni harcban egymással egyenrangú ellenfelek álltak szemben.
Az már nem annyira romantikus, hogy az amúgy is 30-35 éves technikai lemaradásban lévő Irakot visszabombázták a századfordulóig, vagy hogy Vietnamban és Afganisztánban gerillákat kergetnek.
Fordulópont volt minden téren.
-Az I. Vh-ból indult ki ("Nem békeszerződés, csak fegyverszünet húsz évre." <-Trianon).
-Korszakváltás a fegyverekben. (Nem csak tolózáras puskák és Maxim féle géppuskák sokasága, hanem rengeteg kézi, vízi, páncélos, légi fegyver!)
-2. legnagyobb tankcsata (Kurszk), de jelentősebb, mint az Öbölháborúban volt.
-Legnagyobb, legvéresebb "szárazföldi" ütközet, szerintem a legfontosabb csata a világtörténelemben, ha gyökerekig lemegyünk. Minden téren fontos, és érdekes Sztálingrád. Ja meg azt sem lehet nagyon félretenni, hogy a városban cirka 2.500.000 katona megfordult + civilek, ha nem több.
-Fordulópont az emberiség sorsában: a szélsőségek kiéleződése a politikában, és egyéb téren, aminek a hatását ma is érezhetjük. Ebbe had ne menjek bele :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!