Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért nézi le mindenki a...

Miért nézi le mindenki a katonákat?

Figyelt kérdés
Annyira imádom amikor feltesznek egy kérdést valami ami a Magyar Honvédséggel kapcsolatos és hogy "csak ezt meg azt csinálják, meg már van éretségid? akkor túlképzett vagy" stb... Ha most tényleg baj lenne azok a srácok védenék a seggünket az életük árán is sok jómadár meg itt ocsmárolja őket. Kíváncsi vagyok a véleményetekre szerintetek miért van ez? Elszomorító.
2012. febr. 24. 13:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem jellemző, hogy lenézik őket. Esetleg néhány ostoba paraszt.
2012. febr. 24. 13:27
 2/15 A kérdező kommentje:
Csak olvass vissza néhány kérdést és szinte mindenhol van egy-kettő lenéző komment...
2012. febr. 24. 13:28
 3/15 anonim ***** válasza:
68%

Szinte minden hivatásnak megvannak az ilyen sztereotípiái - gondolj csak a rendőrökre, akik az általános felfogás szerint "mind korruptak meg totál hülyék", pedig nagyon fontos munkát végeznek és legtöbbjük főiskolát végzett, értelmes, becsületes ember.

Az ilyenekkel nem kell törődni. Ha Te lennél a világ általános jótevője, akkor is lenne egy réteg, aki fikázna érte. Arra mindig lehet valótlan indokot találni.

2012. febr. 24. 13:35
 4/15 anonim ***** válasza:
Csak néhány önjelölt Linder Béla szokta verni a nyálát.
2012. febr. 24. 13:35
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

A nyugdíjasok nem csinálnak semmit, csak a pénz megy rájuk, a katonák ostobás és fölöslegesek, a rendőrök ostobák és erőszakosak, a tanárok ostobák, nem értenek a munkájukhoz, az orvosok szintén nem értenek a munkájukhoz, a cigányok, négerek ostobák, lopnak, ölnek mert genetikailag erre vannak kódolva, a jogászok értelmetlen munkát végeznek, a városiak csak fogyasztanak, így csak teherként léteznek a vidékiek nyakán, a vidékiek ostobák, bárki meg tudná csinálni amit ők, a politikusok korruptak és csak a saját jólétük érdekli őket, a vállalkozók kizsigerelők, a multik kizsigerelők, a férfiak bunkók, a nők ostobák, ku.rvák, a muszlimok, keresztények kegyetlenek álszentek és elmaradottak.

Meg se erőltettem magam, és le tudtam írni vagy húsz sztereotípiát. Ha mindegyikre rákérdezel, mindegyiket megpróbálod felfogni, akkor megvan a programod évekre. A katona egy foglalkozás, ami embereket tömörít. Vannak köztük ostobák, és vannak okosak. vannak bunkók, és vannak kedvesek, és ez igaz kb minden munkára, embercsoportra, vallásra, nemre stb. És az emberek magukban a gerendát se látják, másban meg a szálkát is. Ezért MINDEN létező dolognak vannak támadói. Ezen lehet szomorkodni, de érdemesebb eloszlatni a saját előítéleteidet, majd ha ez megvan, akkor a környezetedben levőkét.

2012. febr. 24. 14:21
 6/15 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor inkább a rendőröket főleg a közlekedési rendőröket, bkv , parkolási ellenőröket, közterület felügyelőket nézik le.

De kicsit a kérdésedre is válaszolva szerintem azért mert a honvédség némi túlzással semmit nem tesz az emberekért.

Ezzel szemben tűzoltók, baleseteknél segítenek, mentenek, tűzet oltanak, rendőrség a ránk is veszélyes bűnözök életét próbálja megnehezíteni és tevékenységüket akadályozni.

Ezzel szemben a katonák mi csinálnak árvízvédelemnél segítenek, és külföldön harcolnak, betonoznak, stb...

Ujjá építik a városokat, segítik a helyi rendfenntartókat, védik a civileket a lázadóktól.

Hurrá ez nagyon jó és szép! Ez sehogy se érint közvetlenül minket, mert valamilyen külpolitikai esetleg hasznos, hogy mi(mármint a magyar katonák) ott vannak azt úgy se mi egyszerű emberek érzékeljük.

Amellett, hogy keveset érzékelünk a munkájukból rendkívül költséges a hadsereg fenntartása, működtetése.

A tűzoltókhoz, rendőrökhöz, képest pedig magasabb fizetést kapnak.

Azt, hogy ők halnak meg elsőként ha jön az ellenség különösen nem nyugtat meg.Hiába kiválóak a katonák ha technikailag nem vagyunk fejlettek.

2012. febr. 24. 19:15
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mindenki nézi le a katonákat.

Kis reflexió:

"Ezzel szemben a katonák mi csinálnak árvízvédelemnél segítenek, és külföldön harcolnak, betonoznak, stb..."

Ez baj? :-/

"Ujjá építik a városokat, segítik a helyi rendfenntartókat, védik a civileket a lázadóktól."

Ez is baj? :-/

"Hurrá ez nagyon jó és szép!"

Na végre! :-)

"Ez sehogy se érint közvetlenül minket, mert valamilyen külpolitikai esetleg hasznos, hogy mi(mármint a magyar katonák) ott vannak azt úgy se mi egyszerű emberek érzékeljük."

Nos. Mr. Neil Armstrong Holdra lépése sem befolyásolta közvetlenül a magyar átlagemberek életét, de nagyon jó, szép és fontos volt, amit csinált. Az, hogy külföldön magyar katonák szolgálnak, nagyon komoly diplomáciai előnyt jelent, ami közvetve és közvetlenül jelentősen befolyásolja az ország megítélését.

"Amellett, hogy keveset érzékelünk a munkájukból rendkívül költséges a hadsereg fenntartása, működtetése."

Igen, mint minden hadseregé. Amúgy meg nem hiszem, hogy örülnél, ha a munkájukat kellene látnod. Az azt jelentené, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy nem a havi fizu alakulása lenne a legfőbb gondunk...

"A tűzoltókhoz, rendőrökhöz, képest pedig magasabb fizetést kapnak."

Tényleg? Ezt alá is tudod támasztani?

2012. febr. 25. 00:29
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem szabad elítélni senkit sem!!

Egy példát tudok felhozni arra, hogy alulképzett vagy túlképzett emberekről beszéljünk.

Építőiparban dolgozom, és jött hozzánk egy segédmunkás srác kb. 2 éve. Akkor volt 18 éves!

Érettségivel rendelkezett nagyon okos és értelmes volt. Tovább akart menni tanulni, de a szülei miatt nem tudott, mivel az apjának volt egy nagy balesete amibe majdnem bele is halt, az anyja meg éhbérért dolgozott egy multinál. Rajta kívül volt még egy öccse is. A legrosszabb érettségi jegye 3-as német volt.

Nem volt mit tennie elkellett menni dolgozni, és tudta hogy nem ezt szeretné csinálni, de nagyon gyorsan tanult és ügyes volt. Muszáj volt dolgoznia mert bekellett segíteni-e otthol.

Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy azért mert mondjuk 8 általánosa van valakinek az még nem biztos hogy ő full hülye, lehet csak nem volt lehetősége a tovább tanulásra.

A katonák bére meg siralmas. Egyik kolegám katona volt szerződésesként, és havi netto 70-80 ezreket keresett!!!

Tegyük hozzá hogy van amikor egyfolytában gyakorlatoznak még haza se mehet a családjához.

Nem egy leány álom, de mégis csinálják és hidjétek el sok embernek ezért a 70 ezerért is megéri egésznap szaladni stb..

Gyerekkoromban a lőtér szélénél laktunk, imádtam kiállni a kertbe nézni este a BM-21-esek rakétáinak fényét.

2012. febr. 25. 12:06
 9/15 anonim ***** válasza:

Jah és még annyit, hogy tisztelem becsülöm a katonákat!

Sose tudni hogy mi lesz a jövőben. Arról nem ők tehetnek hogy elavult technikai eszközökkel rendelkeznek.

Higyjétek el, hogy a harci szellem és az akarás többet ér mindennél.

Ők fognak oda állni akármi legyen. Persze köztük én is mivel ha valami van engem is behívnak. :)

2012. febr. 25. 12:12
 10/15 anonim ***** válasza:

Mi jó és rossz az csak nézőpont kérdése?

Utat építenek, hol amit szövetségesünk USA lerombolt, vagy tovább, rombolt. Ott vagyunk ezzel terrorista célpont leszünk, lehetünk de jó. Ez kiket veszélyeztet a civileket. Hadipar termelését elősegíti termelés a luxus profitot a nagy tőkéseknek. A katonák is örülnek mert sok pénzt kaphatnak így, és gondolom ez szakmailag is kihívás.

Más országok nem vesznek részt ilyen missziókban és mégis vígan elvannak.

Igen az űrkutatás nagyon hasonló hadsereghez. Tudósok vitatják mennyire nagy a jelentősége a Holdra szállásnak.

És sokan köztük én is kételkednek érdemes ennyi pénz költeni az űrkutatásra. Szerintem sok embert nem hoz lázba, hogy van-e oxigén a Marson vagy nincs.

A parkolási ellenőröket is elsősorban tevékenységük miatt nézik le az emberek.

Másik dolog persze a személyes tapasztalat.

Sokan értenek veletek egyet, nagyon jó és hasznos dolgot csinál a Magyar Honvédség, sokan mások meg máshogy vélekednek.

Én is remélem soha sem ismerem meg a katonák munkáját!

Mindent lehet negatívan látni.

2012. febr. 25. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!