Miért nem képzik ki a magyar katonákat úgy, mint annó a Waffen-SS-t?
Csak mondjuk ideológiailag nem a nemzeti szocializmust, a sovinizmust nevelnénk beléjük, hanem simán/csak" a hazaszeretetet.
És ugyan olyan keményen képeznénk ki a katonáinkat, mint ahogy anno a németek kiképezték az SS katonákat.
Sokkal kitartóbbak, erősebbek, jobbak lennének!
Így nem kell sok katona ahhoz, hogy "erős" legyen a Honvédség.
"Csak mondjuk ideológiailag nem a nemzeti szocializmust, a sovinizmust nevelnénk beléjük, hanem simán/csak" a hazaszeretetet"
Miért, szerinted a katonáink nem szeretik a hazát eléggé?
"És ugyan olyan keményen képeznénk ki a katonáinkat, mint ahogy anno a németek kiképezték az SS katonákat."
Milyen keményen kellene képezni őket? Havi 140 ezerért senki sem fog a jeges Dunában úszni csak hogy keményebb legyen.
Mondjuk ha munkanélküli lennék, akkor elmennék én katonának, meg még Afganisztánba is kimennék... Nem kell ahhoz szeretni a hazát... Ismerek embereket, aki azért van ott, mert hamarabb nyugdíjba mehet, és ezt hangoztatja...
Ha valaki behívnak, szerinted megmondhatja, hogy milyen kiképzést kapjon?!
Szerintem nem. Az SS kiképzés nem kemény, hanem értelmes volt. Ezzel szemben 2 részletben 1 percet láttam "A rohamlövész, a pokol 5 hete" című remekműből, az tényleg kemény. Sajnos teljesen értelmetlen.
Éjszakai tájékozódás zseblámpával, sátorponyva alatt.
64 km gyaloglás hatalmas csomagokkal, egy csoportban.Öreganyám + Rózsi néni jártak így, amikor jöttek haza a piacról, de a háborúban ők sem csináltak ilyet, ezért túl is élték.
Ezernyi bisz-basz üvöltözve felpakolása egy egyszerű teherautóra 1 perc alatt.
Ez tényleg kemény kiképzés, sajnos a harctéren a túléléshez semmivel sem járul hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!