Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Magyar Királyság tényleg...

A Magyar Királyság tényleg indított keresztes hadjáratot Jeruzsálem felé?

Figyelt kérdés
ez elég érdekes, mert Jeruzsálem k.urva messze van
2012. máj. 19. 22:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Magyarországa a miénk, a miénk is marad!

Robbantson ...dót otthon minden .rab....

2012. máj. 19. 23:49
 12/20 anonim ***** válasza:
88%

"Magyarországa a miénk, a miénk is marad! "

Ez hogy is jön a Jeruzsálem felszabadítására történő keresztes hadjáratokhoz?

Kérdező a kereszténységért harcoltunk ott nem egy csinos gyarmatért,a távolság nem számított sem nekünk sem a nyugati királyságoknak.

Amúgy miért érdekelt ez ilyen késői órában?

Több komolyabb kereszteshadjárat azért nem indult ,mert hiányzott az akarat,egyszerűen túl drága és értelmetlen volt Jeruzsálem alatt csatározni.

Néha ímmel-ámmal indítottak egyet ,de azok gyorsan és bármilyen eredmény nélkül véget értek

2012. máj. 20. 00:04
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Pontosan úgy jön, mint hogy te vagy inkább a tőled értelmesebbek évente ellátogatnak a fogorvoshoz, hogy a fogazatuk állapotát kontorlálni tudják, és ha esetleg hiba lenne ,akkor azt időben lehessen orviosolni. Intellektuel nyelven ezt úgy mondják, hogy: prévencióóó.

A késői óra ne zavarjon, a faji azonosság miatt a gójok sem tudnak még ilyenkor aludni.

2012. máj. 20. 00:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mit lehet tenni, az 52%os számára ez a szófo.ás jelenti a magyarságot. Szebb jövőt, és normálisabb magyarokat.
2012. máj. 20. 13:06
 15/20 ThorgilsX ***** válasza:
60%
Én úgy tudom, hogy sosem indítottunk keresztes hadjáratot, csak részt vettünk benne. II.Andárs kb 4000 katonát vitt magával,ez önmagában igen csekély egy középkori nagyszabású hadmúvelethez külhönban. Javítsatok ki ha tévedek.
2012. máj. 20. 15:22
 16/20 Pro Patria ***** válasza:

Kedves ThorgilsX!

De, indítottunk, mint mondtam, az V. hadjáratot a magyar király vezette. Önállóan egyik nemzet sem indult, mindig összeurópai seregek vonultak fel, nem volt ez másképp természetesen ekkor sem, de hogy mekkora része volt a seregnek magyar, azt nem tudom pontosan sajnos.

2012. máj. 20. 15:43
 17/20 anonim ***** válasza:
30%
Az, hogy II. András volt az EGYIK vezető, nem egyenlő azzal, hogy a magyarok indították a hadjáratot.
2012. máj. 20. 19:24
 18/20 Pro Patria ***** válasza:

[link]

"Pope Innocent III and his successor Pope Honorius III organized crusading armies led by the king Andrew II of Hungary and the Duke Leopold VI of Austria, and a foray against Jerusalem ultimately left the city in Muslim hands."

III. Ince pápa, és utódja, III. Honorius pápa keresztes sereget szervezett II. András, Magyarország királya, és IV. Leopold, Ausztira hercege vezetésével.

2012. máj. 20. 21:38
 19/20 anonim ***** válasza:
ugyanez a magyar wikin is ott van
2012. máj. 21. 16:32
 20/20 mustafa33 ***** válasza:
100%

Úgy tudom II. András ezért megkapta a "Jeruzsálem királya" tiszteletbeli címet is.

(Tehát, nem kéne támsztunk területi igényt? ☻☻☻)

2012. máj. 22. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!