A honvédségnél általában hány km-t futnak naponta?
Ezt nehéz megmondani.
Alakulatfüggő.
Egy átlag lövészalakulatnál a lövésszázadokban hetente 2-3 testnevelés foglalkozás van, ahol általában van úgy 3 kilométer futás foglalkozásonként. Ezen kívül a harcászati és egyéb terepfoglalkozásokon is futnak, de a helyzet, a terep és a feladat adja, hogy mennyit.
Hidd el, h a 3 km alatt ugy megszopatnalak, h beszarnal.
Cipeld a tarsad, torpejaras, 4 utemu, sprintek.
Garantaltan kikopned a tudod.
"3km. Ez egy vicc, már bocsi. 3km naponta, egy KATONÁNAK? Már nem azért, de ennyit háborús időben, gyors kiképzés alatt a sorkatonák futottak, nem a hivatásosak :D"
Nos. Én azt írtam, hogy alakulatfüggő, meg leírtam, hogy kb. hogy néz ki a dolog egy átlag LÖVÉSZ SZÁZADNÁL.
Nem a támogató dandárt, vagy a KMZ-t hoztm példaként, mert azt nem látom. Ráadásul a lövész századoknál is rengeteg egyéb feladat van, így a testnevelés foglalkozásokat sem mindig tartják a teljes állománynak.
Ha a 3 km a csodálkozás tárgya, akkor meg nézz utána, és megtudod, hogy a síkfutás hossza minden honvédségi felmérőn 3200 méter. Mivel ezt legalább évente, de sok helyen fél- vagy negyedévente felmérik, így erre a távra "edzenek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!