Magyarországon a hadsereggel lehetne csinálni diktatúrát?
Magyarországon ennek nincsen hagyománya, de néha eljátszom a gondolattal, milyen jó lenne egy kemény jobboldali katonai diktatúra, ami kisöpörné a szemetet és egyéb emberi hulladékot Magyarországról.
Amikor pl. Horthy bevonult 1919-ben igen gyorsan átadta a hatalmat az országgyűlésnek és nem lett diktátor, bár lehetett volna, de így is érvényesült akkor a nemzeti akarat.
Nem, Horthyra demokratikus választásokon szavazott emberek abszolút többsége, így lett ő a kormányzó. Édes istenem....
Amúgy kérdező, szerezz egy nőt/férfit, hidd el, szebb lesz a világ.
A magyarral még Budapestet se tudtád megtartani.
Úgy általánosságban egy nagy hadsereggel és egy ideológiával azt csinálsz belföldön amit akarsz büntetlenül.
"Ki nem álhatom a nacionalizmust."
Amikor a nemzetiséged felől érdeklődnek, semlegesnek szoktad magad vallani, vagy mi? Megvetően köpsz a magyar zászló vagy címer láttán, vagy hogy? Esetleg nem voltál hajlandó irodalomórán magyar szerzők műveiről tanulni, mert hogy képzelik azt? Himnuszénekléskor leülsz, és te nem vagy hajlandó? Komolyan kifejthetnéd.
"Amikor a nemzetiséged felől érdeklődnek, semlegesnek szoktad magad vallani, vagy mi? Megvetően köpsz a magyar zászló vagy címer láttán, vagy hogy? Esetleg nem voltál hajlandó irodalomórán magyar szerzők műveiről tanulni, mert hogy képzelik azt? Himnuszénekléskor leülsz, és te nem vagy hajlandó? Komolyan kifejthetnéd."
Kb. ilyen reakciót vártam erre.Amiket te leirtál azokhoz nem kell nacionalista gondolkodásmód. Van bennem bizonyos fokú patriótizmus ,de az nem egyenlő a nacionalizmussal ,főleg azzal a válfajával ami magyarországon nagyon népszerű. Magyarnak vallom magam szeretem a hazám és a kúlturám ,de csak ennyi semmi több. Attól hogy magyar vagyok attól nem leszek se több se kevesebb és az itteni nacionalizmus magába foglalja az aroganciát ,nagyképüséget ,mintha valami más bólygóról jönnénk.
A mai nacionalizmus és ami itt van már rég nem azt takarja amit régen ,bár ez eleve így alkult fejlődött volna tovább. Én patrióta vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!