Kik voltak a durvábbak: a német vagy szovjet katonák?
Logikus hogy a szövetségeseink nem álltak neki pusztítani!
Nem is értek egyes válazolókat...
És mielőtt megjegyeznék! Pl a németek olaszban sem pusztítottak végig semmit hisz ők is szövetségesek voltak!!
#9, a nagy mesemondó. Miért nem a Hófehérkét meséled inkább nekünk?
A szovjet katonánál undorítóbbat nem tudnék mondani, még a szerbeket is alulmúlja, pedig azt sem egyszerű...
a szovjetek kegyetlensége 2 dologra vezethető vissza
1: A németek kelet aurópába mindent felrobbantottak és felgyújtottak amikor vonultak vissza.
2: nem voltak nagyszámban tisztek a sorkatonákkal, akik kedvükre vandálkodhattak.
Az első oldalnál örültem, hogy anyázás helyett szépen megfogalmazott válaszokat kaptam, de gondoltam, hogy előbb-utóbb elszabadítja a téma az indulatokat.
Ha lehet kérni ilyet, maradjunk meg a kulturált válaszadásnál, lehetőleg érvekkel, vagy egyéni történetekkel alátámasztva, ahogy az elején sokan megtették.
Köszönet nekik!
Én is meghallgattam erről a családi történeteket, és őszintén kíváncsi vagyok, a magyar társadalom véleményére, hogy kinek a nagy- ill. dédszülei hogyan élték meg. Szerintem ezt emberi formában is meg lehetne beszélni, és azáltal csak okosodnánk..
Köszi!
Nekem csak annyit mondtak, hogy először a németek vették el a házukat aztán meg az oroszok a németektől.
De ugye ez nem csak attól függ, hogy itt Mo.-n mit csináltak szóval ugyanolyan.
Egyértelműen az oroszok.
Feleslegesnek érzem újabb érvek leírását.
A németek a civil lakossággal viszonylag jól bántak.
Csak magát az országot használták ki, és majdhogynem golyófogónak használták a magyar csapatokat.
Rengeteg szerződést szegtek meg mely nagyvonalakban arról szólt hogy persze több élelmet küldünk a német katonáknak növeljük a termelést, több emberanyagot képzünk ki stb. cserébe csak nehézfegyvereket és ámblokk fegyvereket kértünk.
Természetesen kérdés hogy honnan nézzük az egészet.
Ha a nagyparancsnokságokról akkor ott lesz@rták kb hogy mit csinálnak a katonák, bár a németeknél ez nem volt annyira jellemző.
banditos
ez most mire is volt jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!