Feltudtok sorolni olyan polgárháborúkat a 1949-2002 között, ahol külső katonai erők is beszálltak az egyik fél támogatására?
Figyelt kérdés
Az angolai, jugoszláv, bosnyák, zairei polgárháborúkon kívül.2012. ápr. 23. 22:11
11/17 A kérdező kommentje:
Itt max csak garázdaságról beszélhetünk, mint jogi tényállás, de egyébként értem, csak nem szeretem.
2012. ápr. 28. 17:23
12/17 anonim válasza:
7/11-es vagyok. Az összes konfliktusba békefentartó vagy "béke-elhozó" szándék ürügyén léptek be a külső katonai erők, az Általad említett angolai, jugoszláv és zairei polgárháborúk esetében is.
13/17 anonim válasza:
Bocsánat pontosítok: először békeelhozói szíándékkal léptek be, hogy aztán legyen mit fenntartsanak :D
14/17 A kérdező kommentje:
Hát azért a jugoszláv illetve a kongói polgárháborúban nemcsak humanitárius intervenció történt... Kongó esetében pl. a polgárháborúba beszállt Ruanda, Uganda, Zimbabwe, Namíbia, Csád, Angola. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy olyan ph-kat ne említsetek, ahol csak humanitárius intervenció történt, azt ne említsétek :D
2012. ápr. 29. 12:17
15/17 anonim válasza:
Pontosan mit értesz humanitárius intervenció alatt?
Amúgy az általam felsorolt polgárháborúkban nem humanitárius intervenció történt, értem ezt azalatt, hogy rendes harcoló alakulatok mentek a terepre és részt is vettek a harcokban.
16/17 A kérdező kommentje:
Humanitárius intervenció = ENSZ BT békefenntartói beavatkozás (EUSEC RD CONGO, KFOR, EUFOR, stb.)
2012. ápr. 30. 06:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!