Miről ismerhető fel a feliraton kívül egy SS egyenruha?
Figyelt kérdés
egy régi családi fotóm van a 40-es évekből, amin egy rokonom áll egyenruhában, akiről nem tudom biztosan, melyik sereg kötelékében állt, tekintve, hogy a falunkban magyar és német sorozás is volt. SS felirat konkrétan nem látszik, hosszú fekete kabátja van, fekete rohamsisakja, és az övcsatján valami jelzés, aminek leginkább egy kézigránátra emlékeztet a formája2012. ápr. 5. 20:34
11/19 anonim válasza:
magyar királyi honvédség,harci és gyakorlo ruha
12/19 mustafa33 válasza:
A képen a puska (oldalt van a szíj, egy darabból van a tus) egyértelműen német 98K, nem magyar. A sapka német "schiffchen", de nem látni a jezésből, hogy Wehrmacht vagy SS. A kabát kétsoros, a bal ujján látni a német sas szárnyának a szélét mint az SS-nél. Az öv csat mintája olyan mint messziről a Gott mit uns-os, model 1931. A sisak Stahlhelm 1935, nincs rajta az SS jelzés, de 1943 után nem volt.
13/19 ThorgilsX válasza:
A fegyver nyomán én is elkezdtem gondolkozni,de az MKH-ban is használták ezt a típust.
14/19 mustafa33 válasza:
ha jól tudom a Schiffchen - csónak sapka (második kép)rendszeresítve volt a Wehrmacht Heer ben is, az SS ben is, de MO-n csak a légierőnél.
15/19 anonim válasza:
Ez 100% hogy nem SS egyenruha. Annak teljesen más volt a szabása. A képen lévő férfinak a ruhája nem fekete, még a harcoló SS rohamosztagoknak fekete volt és testhez simuló. A másik, hogy a nadrágot mindig a csizmába betűrve hordták. Ez egy egyszerű honvéd vagy Wehrmacht egyenruha.
16/19 anonim válasza:
Mindenképpen német, és SS is.
(a magyaroknak az övcsatja sosem volt lemezből, a tártáskák németek, és a köpeny váll-lapot a honvédségben csak pár hónapig használták, a honvédségi köpeny kevesebb gombos, és közelebb vannak egymáshoz). Az övcsat SS: látszik a kiterjesztett szárny is fent. A színe csukaszürke, mint a Wehrmachtnál. És a legjellegzetesebb: a bal oldali felkaron viselt sas széle is látszik. (a Wehrmacht csak zubbonyon hordott sast a jobb mellzseb fölött, az SS a zubbonyon és a kabáton is, a bal felkaron)
A harcoló SS ruhája sem volt fekete, hanem szürke, vagy terepmintás (fekete ruhája csak az SS díszőrségnek, illetve a páncélos alakulatoknak volt, de az meg teljesen más szabás)
18/19 A kérdező kommentje:
17-es köszi, de az illető előbb meghalt, mint hogy az alakulat létrejött volna
2022. nov. 21. 10:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!