Miért tették le a fegyvert a Központi Hatalmak az I. Világháborúban?
Figyelt kérdés
Néztem egy dokumentumfilmet, amiben benne volt, hogy a német csapatok csak kb 50-60 km-re voltak párizstól. Akkor miért tették le a fegyvert? Milyen egyéb okai voltak ennek?2012. márc. 25. 12:17
11/20 anonim válasza:
Az olasz hadszintéren nem állt senki nyerésre, ugyan azon a pár kilométeres sávon tologatták a határt, ráadásul az a front is összeomlott a háború utolsó napjaiban. Nem mellesleg az OMM romániai és déli határa is védtelen volt.
12/20 mustafa33 válasza:
Előző, ezt magyarázd meg a boldogult Veres Péternek a későbbi miniszternek és az írónak, ő ott volt és így élte meg mint egyszerű közlegény, nem haditudósítás a frontról, hanem életrajzi írás.
13/20 anonim válasza:
Édes jó Isten... megmagyaráznám én neki, ha még élne, de nem él. Szerinted egy mellékhadszíntéren (olasz front) dőlt el a világháború? Hagyjál már. Október végén áttörték az olaszok áttörték a frontot, Románia hátba támadta az országot, továbbá délről jöttek a francia-szerb csapatok. Nincs ezen mit vitatkozni, reménytelen helyzet volt.
14/20 mustafa33 válasza:
Te érdsd meg, nem hadihelyzetjelentést írt, hanem azt ahogy az egészet egy egyszerü paraszt fiatal megélte. Hogy a helyzet milyen hastásal volt rájok, egyikből ezt váltotta ki, másikból azt... Olvasd el, érdekes. Ma ezt hívják oral historynak.
15/20 anonim válasza:
Jó, és egy földműves (aki mellesleg mint utánaolvastam telefonszolgálatos volt a seregben, tehát olyan nagyon aktívan nem is vett részt a háborúban) honnan a jó fenéből tudná jobban azt, hogy hogy állt az ország hadi helyzete, mint mi, minden forrás és információ birtokában? Neki közel sem volt akkora rálátása mint nekünk.
16/20 mustafa33 válasza:
Szerinted a telefonos a kávéházban dekkolt vagy az olasz fronton a lövészárokban? Még egyszer sokadszor, nem hadihelyzetett elemzett, a saját élményét írta le, azt ahogy megélte.
17/20 mustafa33 válasza:
Akinek az első srapnel levitte a fejét, az sem volt nagyon aktív. Mégis ki élte (és halta)meg intenzívebben a háborút. Ő vagy a hadügyminiszter?
18/20 anonim válasza:
Oké, leírta a véleményét, tapasztalatait. De ezt te úgy mondod (legalábbis nekem így jött le), hogy ő jobban tudja mi történt, és hogy összeesküvés miatt vesztettük el a háborút, és nem azért, mert ténylegesen legyőztek minket.
19/20 mustafa33 válasza:
Nem összeesküvésre gondoltam, csak azt jeleztem, hogy a szláv és oláh katonák sima hazaárulók és dezertőrök voltak és az ellenséges hadseregekbe áltak átt, szöktek, alakítottak új hadsereget... szóval elárulták katonai esküjüket és legitim hazájukat. Ezzel is gyengítették a mi erőinket.
20/20 anonim válasza:
ilyen hülyeséget, az OMM tényleg nem volt olyan erős mint a nyugati hatalmak, de 1on1 ellen legyőzte volna a románokat meg az olaszokat, a szerbek amennyire agresszívek lehet hogy nem tudta volna olyan könnyen de szerbia kicsi és a (igaz gyenge de Szerbiához képest) gazdasági előny nálunk volt. de aki azt mondja hogy a románokat se tudtuk meg állítani, annak csak annyid mondanék hogy, nem számítottak arra hogy Szerbia így fog ellenállni, és az oroszokra koncentráltak, ami nagyon nagy erőket kötött le, és még Románia csak pihent és meg várta még a monarchia kifárad (az OMM ekkor már 2 éve harcolt) és így (aki mellesleg szövetséges volt, Románia egy áruló) hátba támadja. és a németek nem vesztették el a háborút, vagy is nem úgy mint Bulgária, és Turkey. Németo. a belső harcok miatt, és mivel már szövetségese sem volt akkor minek harcoljon, persze ha harcolt volna akkor előbb utóbb elvesztette volna a háborút, de akkor csak papíron vesztett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!