Szerinted távcsővel jobb célozni vagy irányzékkal?
Amerikában alkalmam volt kipróbálni egy lőkiképzésen( beengedtek civileket, fegyvereket próbálhattunk ki)
A legtöbbet az M4-eseket próbáltam ki, mindenféle optikával és irányzékkal, nekem a legpontosabb lövéseket az alap fegyverirányzékkal sikerült elérnem, kicsit remegnek az ujjaim a sok ropogtatásól, gondolom azért nemtudtam olyan jól kezelni a távcsövet.
Lujzi, nem azt mondtam, hogy nem lehet, hanem hogy nincs sok értelme...
Mellesleg az első képen a katona éppen biztos módszert keres arra, hogy egy lövésnél hogyan távolítsa el a jobb szemét a távcső segítségével... De hogy így nem lő, az biztos. (Mondjuk nincs is az ujja az elsütőbillentyűn.)
Lujzi :)
Szóval. Álló tüzelési testhelyzetből, feltámasztás nélkül egy mesterlövész fegyverrel valóban nincs sok értelme a próbálkozásnak.
Egy 1,5-4x nagyítású irányzékkal bármilyen tüzelési testhelyzetben van értelme lőni.
Volt szerencsém néhány száz lőszert ellőni ilyen kombinációval (M4+ACOG), különböző távolságokra, különböző célokra, fekvő, ülő, térdelő, guggoló és álló tüzelési testhelyzetből.
Mindnek volt értelme, hidd el nekem.
Megint Lujzi :D
Aban igazad van, hogy amint lehet, hasra kell vágnod magad, és takarásba oldaltkúszni, majd feltámasztva lőni, mert az a legpontosabb, de szükség esetén álló helyzetben is pontosan lehet leadni lövéseket, kis gyakorlással.
OK, így egyetértek.
De tényleg csak azt akartam kifejteni, hogy a távcső (mint a neve is mutatja) távolsági lövésekhez alkalmas, a feltámasztás nélküli lövés (a kéz mozgása, remegése miatt) közeli lövésekhez.
Persze ez nem zárja ki, hogy 40 méterre távcsővel lőjünk, vagy hogy 800 méterre vas irányzékkal... Csak ezek a kombinációk kevésbé hatékonyak, mint fordítva. :-D
Kérdezőnek:
Igen, figyel. De kb. egy pillanat alatt az elsütőbillentyűre "ugorhat" az ujja, és a "kémlelésből" máris "célozgatás" lesz :)
Egyébként szigorúan tilos a sátorvason belül tartani az ujjat, hacsak nem akarsz valóban lőni. Ha fegyverrel mozogsz, figyelsz az optikán keresztül, vagy bármit csinálsz, a sátorvason belülre, az elsütőbillentyűre csak akkor kerülhet az ujjad, ha szükség esetén valóban ki akarod váltani a lövést.
Kiegészítés a 28-hoz:
Nézd meg a belinkelt képeket. Csak azon van sátorvason belül a mutatóujj, amelyiken valóban lőnek (asszem a 4., de most nem akar bejönni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!