Ha az USA és Oroszország háborúzna ki nyerne?
Most ezt komolyan kérded? 100% Usa.
De ne aggódj nem fenyget háború, max Iránban.:)
Az idézet így helyes: "aki elsőnek nyomja meg a gombot, az hal meg másodikként".
Kérdés: melyik ország milyen célt akar elérni, a győzelem kérdése csak ezután meghatározható!
Nem csak az oroszok fognak a yenkikkel hanem kb. a jelenlegi forrásokat követve a következőképpen alakulhat a dolog:
Izrael a teljes NATO-val kézen fogva megtámadja Iránt, és a további Közel-Keleti országokat az olajért.
Mivel Irán exportálja Kínába az olajat, ezért helyt kell állnia Irán és a Közel-Kelet mellett, mint Japánnak, akinek szintén ezen célokból vannak (jó sok...) tőkés befektetései, ami ugye annyit jelent, hogy pénzzel támogatja az olajkitermelést, és ezért tankhajókkal viszik Japánba Délnyugat-Ázsiából az olajat.
Ha nem importál Japán onnan, akkor ott is megáll az élet.
Nos az oroszoknak van egy jó kis Kaukázusi olajmezőjük, amivel ugyan a teljes hadseregüket nem tudják ellátni, de elég valamire.
Ha már az oroszok alatt folyik harc, és ki is jelentették, hogy "készen állnak egy háborúra" (mint Kína is), akkor nagy valószínűséggel be is állnak, méghozzá Japán-Kína-Irán oldalára. Elvégre az oroszok szerinted a demokrata nyugat, vagy éppen pl. a kínai népköztársaság felé nyújt segítséget, ami ugye kommunista állam (politikai okokból ma is vannak kivégzések!)
Idáig biztos. Innen lehet fantáziálni, hogy egy Oroszország-Kína-Japán-Irán vs. Izrael-NATO felállásban ki hová állna.
Én azt mondom, ha itt tovább gondolkodok, akkor vallási okokból a Délnyugat-Ázsiában lévő államok, és társaik, ahol az arabok vannak többségen (ebbe bele lehet venni az afrikai országokat is), azok valószínű a Kelet oldalára állnak, mint szerintem Dél-Amerika országai is, kivéve Brazília!
Elozo, miket ossze nem fantazialsz!
Ha Iran a szankciok miatt lemond az atomfegyverrol, akkor a kovetkezo 50 evben nem lesz vilaghaboru, legfeljebb kisebb helyi haboruk, mint a II.VH ota folyamatosan.
Ha Iran nem mond le az atomfegyverrol (es en a magam reszerol igy gondolom), akkor vagy az USA vagy a NATO vagy Izrael vagy kozosen lebombazzak az atomfegyvert eloallito bazisokat, Iran, akar kozvetlenul, akar a Hizballa es a Hamasz felhasznalasaval izraeli varosokat fog tamadni. - De amint az atomprogramjat szetbombazzak, a civilek elleni tamadassal is leall - es ismetelhetem az elso pontot:
"a kovetkezo 50 evben nem lesz vilaghaboru, legfeljebb kisebb helyi haboruk, mint a II.VH ota folyamatosan."
USA, Oroszorszag, Kina NEM fog a belathato jovoben egymasnak esni.
Utolsó, bocs de TE írsz össze dolgokat...
Az, hogy Iránnak van-e, van nincs atombombája, teljesen másodrendű kérdés. Mondhatni ürügy. Ha lenne is neki, nem fogja használni, mert tudja, hogy az az ő sorsát is megpecsételi. Ezért nem volt bevetve a világháború óta egy sem. Legfeljebb más hangnemben kell majd vele tárgyalni, mert visszavágni viszont majd vissza fog tudni vele!
Ez az ami az Usát és a zsidókat zavarja! Meg az, hogy Irán (okosan) gazdasági érdekszövetségben van Kínával, aki veszélyes hátteret alkothat egy konfliktus esetén. Mert a jenkiknek végső soron ugyanaz kell, mint a kínainak: olaj, hosszú távú stabil ellátottsággal.
Bármilyen módon próbálnak ürügyet kreálni, hogy morálisan igazolást szerezzenek Irán gyarmatosítására. Felrobbanik a Fülöp-szigeteken egy gázvezeték a két izraeli hotelszobája alatt, még aznap a tévében hőbörög a Netanjahu hogy Irán által támogatott terroristák izraelellenes merénylete volt.
Urolsónak igaza van.
De arról senki se beszél, hogy több száz atombombája van Izraelnek, bezzeg azok humanitárius feladatokat látnak el.:)
Brazilía se fog szerintem Usa és a zsidókhoz állni, mivel egész latin amerika meg a másik oldalon áll.
Németországnak egész erős kapcsolatai vannak Kínával, ha ő átáll, akkor franciák is, akkor meg Európa nagy része, nem beszélve Magyarországról, mi meg ezer szállal kötődünk a németekhez. Akárhogy is alakul, történelmi időket élünk. Reméljük Usa és Izrael veszít és nem jön létre a világállam, a totális diktatúrával.
14. vagyok!
Nem értem miért fantáziálnék...
Egyedül csak egy ilyen mértékű konfliktus torkollna nagy horderejű háborűvá! Felvetettem ezt a legvalószínűbb indokot, és innen befektetési/gazdasági, politikai és vallási irányokba kiindultam!
Attól, hogy te nem vagy tájékozott, és tanult ez ügyben, arról nem én tehetek! Néznél utána valaminek, mielőtt leoltassz!
Hogy oszinte legyek, nem ertem ezt a haborus hangulatot.
Ma a vilag vezeto nagyhatalmai kozul EGYIK SEM akar VILAGMERETU haborut.
Gazdasagilag teljesen ossze vannak fonodva, barmelyik osszeomlasa osszeomlast jelent a tobbi szamara is.
A fo indokotok altalaban az olaj. MA MEG az olaj valoban rendkivul jelentos, de a nem is tul tavoli jovoben jelentosege csokkenni fog. Az emberiseg KENYTELEN lesz uj energiaforrasokat kitalalni, egyreszt a szennyezodes miatt, masreszt mert a KOZEL KELETI olaj el fog fogyni.
MA viszont Amerika mar boven onellato olajban, es rovidesen jelentos olajexportor lesz (felreertesek elkerulese vegett jegyzem meg, hogy a SAJAT teruleten kitermelendo olajrol van szo).
En nem vagyok pszichologus, de azt hiszem, hogy ez a haborus hangulat a mai MO nehez gazdasagi es tarsadalmi helyzete miatt uralkodott el rajtatok. Es hozzateszem, hogy mi magyarok alapvetoen is elegge pesszimista fajta vagyunk.
Már írtam, hogy először tájékozódj!!!
Nem tudok már neked linkeket küldeni de olyanokra emlékszem, hogy Oroszország nemtudom hány száz T90-t küldött a határvonalaira, meg hogy aki őt megtámadja annak atommal válaszolnak, meg Kína is kijelentette, hogy képes harcba szállni Iránért, továbba a Közel-Keleti csapatmozgásokról is olvastam valamit, na meg hogy ne mennyek messzire nálunk miért írják össze a hadba fogható férfiak számat? (Az infók nem éppen kuruc inforól, blikkről és társaikról van!).
Gazdaságilag tényleg össze vannak hangolva, de az olaj mindennél fontosabb... Jelenleg SE Kína, SE Oroszország, SE az USA nem rendelkezik olyan szintűerőművekkel, amelyek a világ legfejlettebb hadseregeit mozgásban tartanák!
Egyedül Szaúd-Arábia kísérletezik azzal, hogy az olaj helyett a napból jövő energiát használja!
Ha a gazdaságnál maradunk, akkor a háború mindig jót tett neki.
Ne mennyünk távol! Kis hazánk is példa: amikor a napóleoni háborúk voltak, minden mezőgazdasággal foglalkozó ember meggazdagodott, és többekből nemesek lettek, mivel bármennyi pénzért megvették a gabonát!
Amikor Anglia koalíciót szervezett az 1700-as években Franciaország ellen, akkor is a rengeteg sorozott katona ellátására kellett gabona, és egyéb ruhanemű, stb. míg a háborúk előtt folyamatos volt a parasztfelkelés, most vásároltak tőlük, és "elmaradtak"!!
Ha Kína hadba száll, szerinted szüksége lesz bármilyen exportra???
A ruhaneműket nem nálunk fogják árulni, hanem eladják a hadseregnek! És így az élelemmel is!
Az USA is hatalmas olaj import ország! Ne gondold, hogy annyi olajuk van! A Sziklás-hegységben csak ásványi kincsek, meg millióegy nemzeti park, az Appalache szintén, a Prérit másra használják! Egyedül a Mississippi-alföld alatt lehet kőolaj, és egy minimális Texasban! Ez nem elégséges! Ha Kína megvonja több országtól az exportot, azzal nem magának fog ártani, hiszen a hadak felemésztik azt! A japánok is el vannak adósodva, mint az USA, csak míg nekik a Közel-Keleti tőke miatt nem nézik ezt, addik a yenkiknek azért nem, mert nagy a szájuk! ÉS ez is lesz a vesztük, mert hadba mennek a kelet ellen, és belebuknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!