Meglehet tartani egy gépkarabélyt csuklóból egy kézzel, és lőni vele stabilan?
Akció filmbe: Hős a fal mögött fedezékbe, a sarkohoz húzódik, kitartja egy kézzel csuklóból megtartott gépfegyverét, és meghúzza a ravaszt, éás szétlövi a berendezést, anélkül, hogy kiesne a kezéből.
Moist ennek mennyi a valóságtartalma?
Egyí gépfegyver rúg akkorát, hogy kirepüljön a kezemből, sőt el is tőrheti a csuklómat nem?
Kedves ThorgilsX, nem vitatom amit írtál az Stg.44 -ről, úgy van ahogy mondod. Annak a lőszere 7,92x33 Kurz, vagyis rövidített puska lőszer és a Sturmgewehr gépkarabélyt, pontosabban támadó puskát jelent és abba a kategóriába tartozik mint az AK, SA 58...
Mint az előző, idézett válaszomban látni én a géppisztolyokról írtam és eltévesztettem. Az MP-re gondoltam a Schmeisserre (maschinenpistole) amik az MP18,34,36,38,40, mind 9x19 mm Luger lőszerrel működtek. Igaz a 18 és 34, nem rokon a többivel (és használtak más pisztolylőszert is), de mindenesetre géppisztoly. Bár akkor még nem különböztették meg olyan szigorúan lőszer szerint, de a Stg. 44 után már igen, a géppisztolyt és a gépkarabélyt.
(egyébként, bár nem ide tartozik, a .357 Magnum is 9x33mm és mégis pisztoly lőszer, pontosabban revolver lőszer, még ha használják is néha puskába)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!