Hogyan fog zajlani a harmadik világháború? Mennyire érzitek reálisnak a dolgot, hogy lesz-e, vagy nem?
Szerintem a közeli jövőben nem kell tartani tőle, mert szerintem is csak tárgyalótermekben és csak szavakkal "háborúznak" az illetékesek.
Nem gondolom, hogy nincs rá esély, mert azért mégiscsak fontos dologok a hatalom és annak vetületei... USA - Unió - Oroszo. - Távol-Kelet
Egy jó kis háború biztos megoldása a gazdasági válságnak, ez márt többször bevált.
Beindul a haditermelés, megszűnik a munkanélküliség, növekszik a fogyasztás, a profit az egekbe szárnyal.
Fel Koreára!
Szerintem is folyik már a tárgyalótermekben!
Bár lehet, hogy maga a terrorizmus elleni harcban teljesedik ki éppen, ez pedig a nyersanyagokért való hozzáférést biztosítja, a haditermelés fellendülése mellett, ami persze a gazdaságnak jót tesz
ehhez mit szóltok?
ezért képesek lennének globális háborút kirobbantani, vagy csak lokálisat?
Nem lesz 3. világháború. Idemásolom egy hasonló kérdésre korábbi válaszomat:
A világ két részre tagolódik, az ún. "funkcionáló magra" és "nem integrálódó résre". Az utóbbiban zajlanak háborúk, ill. a rés és a mag között, de a funkcionáló magon belül nincs háború, mert az egész egy együttműködő gazdasági egységet képez, ahol a konfliktusok nagyobb veszteséget okoznának, mint ami nyereséget hozhatnak. É-Amerika egésze és D-Amerika nagy része, Afrika északi és déli vége, Ázsia egésze a Közel-Kelet és Közép-Ázsia nélkül, valamint egész Európa a központi országok közé tartozik. A nem integrálódó államok nagyon gyengék, világháborúra végképp nem képesek, maradnak számukra a szórványos csetepaték és elszigetelt terrorista akciók.
Ehhez még azt teszem hozzá, hogy a világ fejlettebbik felén a gazdasági, üzleti versengés a konfliktusok megjelenésének módja.
A világháború ellentéte a világbéke,-az ugye nincsen?
A támadó most is az egész világot akarja, csak nem egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!