Mit gondoltok egy Magyar vs Szlovák háborúról? Milyen eredmény születne? (Át íratnánk e a Trianoni Béke diktátumot? )
Pont hogy Ukrajna ellen nem lenne egy csöpp esélyünk sem. Ugyan olyan elavult technikát használ, mint mi (és mindenki a környéken), csak nekik sokkal több van és fürdenek a benyában.
Szerintem lenne esély...
Alapból kisebb az ország, kevesebb az ember, és abból is 450.000 magyar!
Ha most megtámadnánk őket a NATO ellenünk fordulna.
Ha egy Világháborúban függetlenek lennénk itt Közép-Európában egy szlovák-magyar háború esetén szerintem a magyarok nyernének.
Így egészítem ki a helyzetet:
Folyik a III. Világháború, az ENSZ és az EU felbomlott, mi nem veszünk részt a Vh-ban!
Többen vagyunk, kb ugyan olyan szerintem a fegyverzet...
Kapunk nyugatról is, és vannak modernizált anno szovjet fegyvereink...
Ott vannak a Grippenek, a T-72-esek, meg még a nemtudom hány helikopter, stb.!
Igazából, mi értelme lenne egymásnak menni?...ha bárki győzne, akkor a nyakán maradna egy újabb jelentős kisebbség/többség, ami később is folyamatos etnikai háborúkhoz vezetne.
De hogy milyen eredmény születne?...lenne két tönkreb*szott ország, zéró közbiztonsággal, rengeteg halottal, és ülhetne mindenki otthon a sötétben mert se áram, se munkahely, se oktatás, se semmi, és visszafejlődnénk egypár afrikai meg dél amerikai ország szintjére, biztosan megérné.
10/17-es vagyok.
Szépen leértékeltetek. :D
Én csupán a valóságot írtam le, arról a szervezetről, amiben minden egyes napomat töltöm.
Csak hogy eloszlassak minden kétséget: sokkal ütőképesebb haderejük van mint nekünk. Azonnal mozgósítható harckocsiból kb. ugyanúgy állunk, nagyjából 30 darab mindkét félnél.
A drága Magyar Honvédség alapos leépítése miatt a rendkívül jól használható BMP-ket teljesen kivonták, lett helyettük BTR, ami semmire nem jó. Tegyük hozzá, összesen több mint 500 BMP-jük va.
A tüzérségünk egy vicc, alig van használható állapotú tüzérségi eszközünk, a szlovákoknak viszont több mint 300 nagy űrméretű lövegük/sorozatvetőjük stb.-jük van. (155-152 mm) 300 a 40-el szemben? Miről beszélünk?
Sorolhatnám még, hogy nekünk nincsenek megfelelő légvédelmi eszközeink, amiben hozzánk képest szintén dúskálnak, nincs pénzünk üzemanyagra, nincs pénzünk lőszerre.
15/17-es válaszoló!
Valóban hasonló a fegyverzet, viszont a mi vezetésünk sajnos kivonta a nagy részét. (85%) Sokkal de sokkal jobban állnak. A vadászgépeinkbe alig tudunk mit tölteni, a 30 azonnal mozgósítható T72-est meg vegyünk inkább 15-nek, mert nincs miből karbantartani őket. (természetesen vannak M-zárolt tartalékok, épp ezért hangsúlyozom hogy "azonnal mozgósítható")
Többen vagyunk? Harcoló katonákkal kb. ugyanúgy állunk. Igaz, hogy az ország lakossága nagyobb, de ha figyeled a híreket, észrevehetted, hogy már az összeírás is mekkora felháborodást váltott ki a hadrafogható férfiak körében.... Egyébként is, egy lerohanás esetén nincs idő behívni senkit. Halkan megjegyezném, hogy a szlovákok folyamatosan nyilvántartják a hadrafogható lakosságot, ami pillanatnyilag közel 1,1 millió fő.
Én nem akartam senkit provokálni, sem elkeseríteni, ezek száraz tények, a szomorú valóság.
Hogy ne csak rosszat mondjak: a NATO keretein belül vállalt kötelezettségeinknek kiválóan eleget teszünk, a nehéz anyagi helyzet ellenére is jól teljesítünk missziós területeken.
Igen, emiatt fel lehet tenni a kérdést, hogy mit ér a külszolgálat, ha a saját hazánkat nem tudjuk megvédeni... Ezért léptünk be a NATO-ba, hogy kisegítsenek egy ilyen helyzetben, mi pedig cserébe különböző feladatokat teljesítünk maximális erőbedobással, kisebb létszámmal.
A kolega néhány dologban jól nyilatkozott, de jópár másik dolgot nem vett figyelembe.
Slotákiában még mindig igen jelentős arányban laknak magyarok, akik nem fognak a saját országuk ellen támadni néhány elmebeteg, megalomániás, habzó szájú politikusparódia miatt. Azaz a hadseregük riasztóan kisebb létszámú lenne, ennélfogva jóval kevésbé ütőképesebb.
Harci eszközük - például BMP - lehet hogy több van, de ez nem sokat oszt vagy szoroz. Gondolok itt arra, hogy a BMP ugyanolyan sérülékeny jármű, mint a BTR, a pálcélzata átüthető Gepárd rombolópuskával is. Belegondolni se merek, egy rocketlauncher ezek után minő rombolást vihet végbe rajta.
Ha figyelembe veszem, hogy most újítottunk be egy garmada vaci új Grippen vadászgépet, repülők tekintetében szintén hátrányban volnának. Üzemanyaguk pedig ugyanúgy nincs, mint nekünk, ráadásul náluk még annyi kőolaj-kitermelés sincs, mint nálunk, ergo nagyon kevés az olajfinomító. Ha azt a keveset 2-3 légicsapással megsemmisítenénk, szó szerint leállna a "gigantikus" gépparkjuk.
Végül pedig ,ha szorulna a hurok körülöttük, és segítséget kérnének más országoktól, maximum Románia szállna be az ő oldalukon (hasonló eredménnyel). Szarbiát momentán leköti a Montenegró és a Koszovó körüli huzavona, dehogy fog ő a majmokbolygója szlovákoknak gesztenyét kikaparni a tűzből. Horvátország pedig nagy valószínűséggel a mi oldalunkon szállna be, tekintve, hogy anno Magyarország nekik segített, amikor a csetnikektől függetlenedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!