Amerika vs oroszország?
Sziasztok.
Kiváncsi lennék a véleményetekre hogy szerintetek melyik nagyhatalom gyártja a jobb fegyvereket?
Ott van pl az örökké vitatott kérdés hogy M4A1 vagy AK-47
M249 SAW vagy RPD?
Meg ott vannak a MIG-x-ek és az F-xy vadászgépek kérdése.
Szerintetek? Nem muszály az adott példáknál maradni indokolhatjátok a fő kérdést más összehasonlításokkal is.
13:10
Vietnámot nem vesztették el. Mikor bevonultak 10% felett rendelkeztek, mikor eljöttek 80% felett.
Nem szerencsés összekeverni a feladott politikai szándékot az elvesztett háborúval.
Korea dettó, talán rémlik hogy van Észak és Dél, és nem egy hatalmas kommunista ország.
Afganisztánban a tálibok tündöklése alatt is csak alig több mint a fele volt tálib uralom alatt. Jelenleg semmi felett nincs kontroljuk, csupán szórványosan támadgatnak. Erőik hatalmas részét felszámolták.
Irak katonai ereje lenullázva. Egy polgárháború a levegőben lóg, de ezt majd maguk intézik.
Lehet hogy tapasztalatlanok voltak az orosz tisztek de ha németek nem csak egy elmebégtől függenek Moszkvát is viszik. Felesleges fikció abban turkálni „mi lett volna ha”. Ténynek marad, a nagy égés. :))
Most majd jól rám sütik a "mocskos náci pribéket", de az orosz AK 47-se a német StG44 némileg módosítva. Az is egy hülye legenda, hogy milyen pontos, én lőttem vele és kis híján leszakította a fél karomat majd jól orrba is vágott :D
A kiképző tiszt rám is káromkodott valami cifrát szép ukrán nyelven :) Mentségemre legyen mondva, senki nem tudott vele leadni egy pontos sorozatot.
A mentalitasuk miatt szerintem a ruszkik nyernenek. Kerdeses persze, hogy hol lenne e haboru helyszine? Invazioval egyik sem tudna a masikat legyözni. Tul hatalmas területü mindket orszag, hiaba lenne millionyi katona odaküldve, nem tudnanak ellenörzest es utanpotlast fenntartani. De azt hiszem, a jenkinek kevesebb eselye lenne a ruszkik területen labdaba rugni, mint forditva. 4
Megintcsak kerdeses, hogy ki kit tudna maga melle allitani. Az usa belerangatna az egesz Nato-t, a ruszki legfeljebb Irant, es tovabbi nehany arab orszagot, es esetleg Eszak-koreat tudna meggyözni. Kina mar reg rivalisa a ruszkiknak, nem hiszem, hogy melleallna. Sok penzt hitelezett mar a nyugatnak, hat meg az usa-nak, nem akarna a penzet bebukni. Kivarna a veget, es egy-ket ügyes diplomaciai manöver utan a vilag uj vezetö nagyhatalmava valna. De katonailag legfeljebb csak a vege fele avatkozna bele, de ki tudja melyik oldalon. Nyilvan merlegelne a sajat erdekeit.
Nyilván nincs válasz a kérdésre... vannak jók és vannak rosszak is mindkét oldalon. Amelyik társadalom meg, úgymond fejlettebb, az ...hát fejlettebb a termékeikben is.
Mindenesetre tanulságos volt amit az USA-ban tapasztaltam (1év alatt). Minden ami tipikusan amcsi, az pont olyan böszme, elnagyolt, behemót dizájn volt mint a ruszkiknál volt. Legfeljebb korszerűbb az ő hűtőgépeik mint a szaratov, de zúg/kattog/behemót/bumfordi az is. Egy hatalmas új és körszerü amcsi ház 300-500nm-es, a gépészete zörgő/csattogó, a bézment(alagsorában) nem érted a saját hangodat, a (fa)házoldala, födéme hajlik, nyikorog, csuklik össze élményt nyújt. Amilyen jól mutatnak a filmeken, annyira rozogák a valóságban. .. és gicsesek.
En nem ismerem annyira egyik fel fegyvereit sem, hogy az allitasaitokkal vitatkozni tudjak. En csak a sajat ERZESEIMET mondom, es konnyen lehet, hogy tevedek. Szoval:
Az az erzesem, hogy ti az ELOZO haborut harcoljatok. Nem hiszem, hogy a kovetkezo haboru - ami hacsak Iran be nem kop a levesbe - NEM LESZ ATOMHABORU, de megis egesz mas elvek fogjak vezerelni, mint ahogy itt irjatok.
Szerintem pld sem az USA, sem az oroszok nem fogjak a masik TERULETET akarni. A masik BEFOLYASAT A VILAGRA akarjak majd megsemmisiteni. Ehhez a masik KATONAI, POLITIKAI, GAZDASAGI gyengitesere lesz szukseg. Tehat a ti tematok tkp, hogy kinek van jobb lehetosege a masik katonai gyengitesehez.
Mivel az USA jobban tudja a szovetsegeseit bevetni, ezert nekik josolom a gyozelmet.
utolsó
én az utolsó kijelentésedben nem vagyok olyan biztos. az orosz mentalitás szerintem elég keménnyé teszi az oroszokat ahhoz hogy elverjék a jenkiket. legalább is ha kitörne egy háború a két hadsereg között akkor nem hinném hogy az amerikai fogoly táborok tele lennének orosz foglyokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!