Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Aki idén tölti a 40-et, mire...

Aki idén tölti a 40-et, mire számítson?

Figyelt kérdés

Mert itt szó van mindenféle orvosi hülyeségről, sorozásról, de arról is, hogy mindenkit csak annak az évnek a végéig hívhatnak be, amiben a 40-et töltik.

Aki idén 40 azt egyáltalán érdemes egészségügyileg akár csak nyilvántartásba venni is, vagy azzal a generációval már nem is foglalkoznak?

2012. jan. 8. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Aki idén tölti a 40-et azt már valószínűleg nem veszik számításba.
2012. jan. 8. 17:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem lessz sorozás! Csak összeírják ki hadköteles! Csak ha háború lessz akkor kell menni! Szinte minden kérdésnél leírták már érthetően. De a törvény is elég egyértelmű.
2012. jan. 9. 21:40
 3/6 A kérdező kommentje:

"Nem lessz sorozás! Csak összeírják ki hadköteles! Csak ha háború lessz akkor kell menni!"

-eddig stimmt, innentől okostojás:

"Szinte minden kérdésnél leírták már érthetően. De a törvény is elég egyértelmű."

De én is hadd okitojizzak: a sorozás és az orvosi vizsgálat nem ugyanaz. Mivel elég kétértelmű és nekem nem derül ki, azért is kérdeztem, hogy a hadrafoghatóakat az orvosok adatbázisából kigyűjtve nyilvántartásba veszik, eddig stimmt.

De olyan hírek is felreppentek, hogy egy katonaorvosi alkalmassági vizsgálatra (nem sorozásra!) behívhatják a nyilvántartottakat. Viszont csak azév dec 31-ig, amely évben tölti a 40-et.

Így az a kérdésem, hogy a '72-es évjárat tagjaival mi lesz? Hiszen aki idén tölti a 40-et, annak az idei év leteltéig mindössze hónapok maradnak, attól függően, mikor van a szülinap. Érdemes valakit becitálni orvosi vizsgálatra és nyilvántartani hadrafoghatónak mondjuk 3-4 hónap vagy egy fél év miatt? Hisz utána már nem hívható be. Erre lennék kíváncsi.

2012. jan. 10. 11:29
 4/6 anonim ***** válasza:
igazadvan, bocs! de a helyedben nem foglalkoznák vele úgyis tökmind1 veled semmit nem fognak csinálni. ha meg mégis akkor se fogsz belehalni egy vizsgálatba.
2012. jan. 10. 13:15
 5/6 anonim ***** válasza:
szóval lehet rá számítani hogy menned kell
2012. jan. 10. 13:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért emeltem ki, mert egyik híradásból sem derül ki EGYÉRTELMŰEN, hogy csak adatírás lesz vagy birkanyájszerű orvosi vizsgálatra terelés. Továbbá az sem egyértelmű, hogy akinek pár hónap van ebben az évben a hadrafoghatóságából (mivel 1972-es születésű) azzal érdemes-e foglalkozni avagy sem?
2012. jan. 11. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!