Aki idén tölti a 40-et, mire számítson?
Mert itt szó van mindenféle orvosi hülyeségről, sorozásról, de arról is, hogy mindenkit csak annak az évnek a végéig hívhatnak be, amiben a 40-et töltik.
Aki idén 40 azt egyáltalán érdemes egészségügyileg akár csak nyilvántartásba venni is, vagy azzal a generációval már nem is foglalkoznak?
"Nem lessz sorozás! Csak összeírják ki hadköteles! Csak ha háború lessz akkor kell menni!"
-eddig stimmt, innentől okostojás:
"Szinte minden kérdésnél leírták már érthetően. De a törvény is elég egyértelmű."
De én is hadd okitojizzak: a sorozás és az orvosi vizsgálat nem ugyanaz. Mivel elég kétértelmű és nekem nem derül ki, azért is kérdeztem, hogy a hadrafoghatóakat az orvosok adatbázisából kigyűjtve nyilvántartásba veszik, eddig stimmt.
De olyan hírek is felreppentek, hogy egy katonaorvosi alkalmassági vizsgálatra (nem sorozásra!) behívhatják a nyilvántartottakat. Viszont csak azév dec 31-ig, amely évben tölti a 40-et.
Így az a kérdésem, hogy a '72-es évjárat tagjaival mi lesz? Hiszen aki idén tölti a 40-et, annak az idei év leteltéig mindössze hónapok maradnak, attól függően, mikor van a szülinap. Érdemes valakit becitálni orvosi vizsgálatra és nyilvántartani hadrafoghatónak mondjuk 3-4 hónap vagy egy fél év miatt? Hisz utána már nem hívható be. Erre lennék kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!