Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hadkötelezettség, hallássérült...

Hadkötelezettség, hallássérültnek? Háború közeleg?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hallássérült vagyok, (és szemüveges)

Még ennek ellenére kell menjek majd harcolni?

Előfordúlhat szerintetek hogy 5-2o éven belűl lesz itt háború? ÉS ha nem megyek harcolni, mert élni akarok és nem agyonlövetni magam, akkor milyen szankciók lehetnek?

2011. dec. 30. 22:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem is fogják bevezetni az általános hadkötelezettséget, mert már be van.
2011. dec. 30. 22:59
 12/16 anonim ***** válasza:

"Tudtommal hadkötelezettség megtagadása minimum 5 év letöltendőt jelent."

Békeidőben. Hadiállapotban senki sem fogja őt babuzsgatni, ha hiszed ha nem.

2011. dec. 30. 23:12
 13/16 anonim ***** válasza:

"Nem hiszem, hogy újra bevezetnék az általános hadkötelezettséget"

Elég nehéz is lenne bevezetni mert az máig érvényben van. Te is hadköteles vagy 19F, csak hogy tudj róla.

2011. dec. 30. 23:13
 14/16 anonim ***** válasza:

"a férfi lakosság elég nagy része dezertálna szerintem, amit én sem ítélnék el"

És most komolyan írd már le nekem ezt hogyan kiviteleznék? Mert hogy 1, 2, vagy öt esetleg még húsz, vagy száz főnek is sikerülne dezertálnia oké, bár a mai technika mellett ezt is kétségesnek tartom. De hogy képzeled azt el, hogy mondjuk háromszázezer ember hirtelen eltűnik nyomtalanul és még a határon is átjut? Komolyan légyszíves oszd már meg ennek az általad elképzelt forgatókönyvét, mert a kíváncsiság egyszerűen kifúrja az oldalam.

2011. dec. 30. 23:18
 15/16 anonim ***** válasza:
agymenés!
2011. dec. 31. 00:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Már a vietnami háború idejében is hatalmas ellenkezést váltott ki az USA-ban a civilek besorozása, most pedig még többen tagadnák meg a szolgálatot. Egyszerűen így vagyunk szocializálva.
2011. dec. 31. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!