Hadkötelezettség, hallássérültnek? Háború közeleg?
Az a helyzet hallássérült vagyok, (és szemüveges)
Még ennek ellenére kell menjek majd harcolni?
Előfordúlhat szerintetek hogy 5-2o éven belűl lesz itt háború? ÉS ha nem megyek harcolni, mert élni akarok és nem agyonlövetni magam, akkor milyen szankciók lehetnek?
"Előfordúlhat szerintetek hogy 5-2o éven belűl lesz itt háború?"
Nem zárható ki teljesen.
"ÉS ha nem megyek harcolni, mert élni akarok és nem agyonlövetni magam, akkor milyen szankciók lehetnek?"
Kivégeznek mint dezertőrt. Hadiállapotban azonnal ítélő bíróság van és nem börtönöznek be senkit, mert kell a hely a foglyoknak.
Már bocs de épp az első sorban gépkarabéllyal hadonászáshoz nem kell túl éles hallás. :D
Én jobban kétlem, hogy a híradósokhoz vinnék. :)
Nem lehet tudni, lesz-e háború. Ha lesz, akkor előbb az egészségesekből fogják feltölteni a Honvédség állományát. Ha sokáig elhúzódna a konfliktus, akkor egyre könnyebben adnák meg az "alkalmas" minősítést. Csökkennének a kritériumok. Ebben az esetben már sor kerülhet rád is.
"...ha nem megyek harcolni, mert élni akarok és nem agyonlövetni magam, akkor milyen szankciók lehetnek?"
Ebben az esetben sajnos lényegtelen, hogy te mit szeretnél. Nem te döntesz. Az a paradox helyzet áll élő, hogy ha nem mész harcolni, mert "élni akarsz", pont azzal fogod magad agyonlövetni. Ha harcolsz, marad esélyed a túlélésre.
Nem hiszem, hogy újra bevezetnék az általános hadkötelezettséget, hiszen NATO-tagok vagyunk, teljesen felesleges lenne. Ja és ha háború törne ki, a férfi lakosság elég nagy része dezertálna szerintem, amit én sem ítélnék el.
19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!