Ha újra lesz sorkatonaság velem mi lesz? Hogy működik ez? 21/L
Párom 23 éves albérletben élünk, van egy hitelünk is autóra. Hónapról hónapra próbálunk kettőnk fizetéséből megélni. Most ha tényleg bevezetik ezt valamikor, akkor én mondjuk 6 vagy 9 hónapig mihhez kezdek? A saját fizetésemből nem tudom sehogy sem fizetni mindezt. Tartalék pénzünk nem nagyon van.
Hogyan működne ez, régen mit csináltak addig a nők?
"Na jó jó...De ha én nem tudom magam eltartani a saját fizetésemből?"
Akkor valószínűleg éhezni fogsz.
"Akkor hová menjek lakni?"
A szüleid élnek?
"Meg az autóval mi lesz?"
Azt elviszi a bank.
""a nőket nem hívják be."
Ez bizony hátrányos megkülönböztetés :("
Kivétel ha Eüsök. A többi meg ugyanúgy jelentkezhet önkéntesnek.
Mielőtt aggodalmaskodsz, tájékozódj!!
A hadkötelezettség nem egyenlő a sorkatonai szolgálattal. A barátodnak nem kell bevonulnia sehova, max. nagy baj esetén. Akkor pedig lesz egyéb problémád mint, hogy miből fizesd az autót.
Most csupán regisztrálnak, és elvégeznek egy egészségügyi vizsgálatot!
Minden bizonnyal azért félnek ,hogy behívhatják az embereket akármikor ,mert az új alkotmány rendkívüli állapotra vagy veszélyhelyzetre kitérő passzusa ,hordozzák ennek a veszélyé (minden szír-szar okkal rendkívüli ott lehet majd kihirdetni). Tegyük fel éhséglázadás tör ki Miskolcon(nagyon valószínű ,mert az éhező embernél nincsen elvakultabb és ez természetes) akkor behívnak ,hogy leverjék a lázadást. Vagy tegyük fel mindenki ki akar menni tüntetni és békésen ,de néhány f*szfej balhézik majd megint Pesten (és igen azokat jogosan verték szét a rendőrök és megérdemelték volna ,hogy börtönt kapjanak) akkor rendkívőli veszélyhelyzetre hivatkozva behívnak mindenkit ,hogy ne tudjon tüntetni.
Ezeket a kockázatokat mind ,hordoz az alkotmány és ezek az erős kijelentések.
Eddig is volt központi adatbázis ,akkor meg minek riogatnak vele minket. A következő okok miatt:
-El kell terelni a figyelmet az aktuális és fontosabb dolgokról és problémákról
-ha beüt a szar akkor még fontolóra is vehetik a behívást
-igazából azt is elhiszem ,hogy saját maguk se tudják mit kéne csinálniuk ezért ötletelnek és hazardírozás alapon mindenféle ,hülyeségeket csinálnak
- volt már sokszor példa rá ,hogy ha valami hülyeség vagy irracionális az nem kizáró ok és törvénybe iktatható
Bocs de szar a billentyűzetem ,és kimaradt pár betű.
Érts jól.
Ha ismétlem HA gebasz van és Szlovákiában Slota pártja választást nyer és Szlotákia megtámadja Magyarországot akkor minden 18 és 40 között férfi behívható katonának. Nem értem most hirtelen mit van mindenki beijedve, hogy jaj mi lesz ha behívják és meghal. EZ EDDIG IS ÍGY VOLT! Ha balhé van behívhatnak és vagy ki tudsz bújni alóla vagy nem. Most csak csinálnak egy listát arról, hogy ha ilyen van akkor mennyi emberre lehet Magyarországon számítani. Gondolom azért mert valaki nagyon unatkozik odafent...
Ennek pedig semmi köze a sorkatonasághoz. A sorkatonaság azt jelenti, hogy ha valaki elvégezte az iskolát és FÉRFI (tehát nem nő és nem is kecske) akkor behívták néhány hónapra és megnevelték a seregben. Emiatt régen a férfiak megvárták a katonaságot és csak utána kezdtek el összeköltözni meg házasodni. Ha bevezetnék a sorkatonaságot valószínűleg néhány év után automatikusan visszaállna ez a rendszer, hogy "drágám te most egy darabig maradsz a s*gedden anyádéknál aztán majd vége a seregnek és az atyaúristen sem vehet el tőled" (aztán úgyis elválnak). Ha lenne sorkatonaság akkor az első 1-2 sorozott brigádban előfordulhat, hogy kettévág egy már megkezdett életet, de aztán beállna az a rendszer, hogy a sereg után jön a kocsi meg a gyerek. Amúgy meg a sorkatonaságnak számodra van egy jó híre: ISKOLA BEFEJEZÉSE UTÁN VAN. A te párod 23 éves tehát hacsak nem bukott meg magyarból néhányszor akkor már befejezte a sulit. És ha jövőre bevezetik a sorozást ő már megúszta.
De nem fogják bevezetni mert nem olyan régen törölték el. Az már tényleg dilinyósok kormánya lenne ha most újra bevezetnék. Aztán 8 év múlva megint eltörlik. Talán nem kellett volna 2004-ben eltörölni...
Haza és Haladás na BUMM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!