Ha újra lesz sorkatonaság velem mi lesz? Hogy működik ez? 21/L
Párom 23 éves albérletben élünk, van egy hitelünk is autóra. Hónapról hónapra próbálunk kettőnk fizetéséből megélni. Most ha tényleg bevezetik ezt valamikor, akkor én mondjuk 6 vagy 9 hónapig mihhez kezdek? A saját fizetésemből nem tudom sehogy sem fizetni mindezt. Tartalék pénzünk nem nagyon van.
Hogyan működne ez, régen mit csináltak addig a nők?
a katonaságért fizetnek.
a nőket nem hívják be.
ha öszeházasodtok, akkor a házasság első évében nem hívhatnak be.
amúgy meg hidd el, nagyon jó helyzetben vagyunk, izraelben minden férfinak 3 év, minden nőnek 2 év a kötelező katonaság.
"Hogyan működne ez, régen mit csináltak addig a nők?"
Rendszerint dolgoztak. Volt akinek elesett a férje a háborúban és egyedül nevelt fel két gyermeket. Bár ilyenkor az államtól is mint hadiözvegy kap támogatást.
Na jó jó...De ha én nem tudom magam eltartani a saját fizetésemből? Akkor hová menjek lakni? Meg az autóval mi lesz?
Ezzel csak tönkre tennének egy csomó életet..
Nem tudom hogyan támogathatja bárki is.
"Mi a fa*ért nem vagytok képesek felfogni, hogy nem kell sehova, senkinek bevonulni"
Szerintem mindenki érti, hogy MOST nem kell bevonulni, de mivel a Fidesz eddig is rengeteg (nekünk nem tetsző) dolgot megtett mára, amit ezelőtt pár évvel még letagadott -lásd. határon túliak szavazati joga-, már kevesen hiszik el, hogy a kormány az összeírást minden hátsó szándék nélkül teszi. Magyarul az emberek nem bíznak a kormányban.
"<covenant>"
Igen erdekes lenne a helyzet, hisz gondolj csak bele a hatarontuliaknek allampolgarsaggal es szavazati joggal sem kellene bevonulniuk. Az elso valaszolo meg nem tudom honnan veszi, hogy fizetnek a sorkatonaknak, maximum zsoldot kapnak mint mindenhol a vilagon! A szerzodeses meg hivatasos rendszer az mas ott kap fizetest az ember viszont az nem kotelezo hanem valaszthato es ha jol tudom jelenleg Magyarorszagon ez a rendszer van.
"a nőket nem hívják be."
Ez bizony hátrányos megkülönböztetés :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!