Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy 2012 január 1-étõl újra bevezetik a katonai sorkötelezettséget? 27/F

Figyelt kérdés

Interneten olvastam, kritikusok szerint ez óriási katasztrófához vezethet a (ha jól emlékszem) magyar társadalomra való tekintettel.

Kérem a véleményeteket!

2011. dec. 6. 19:17
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
35%
És mi van azokkal , akik nem voltak katonák annó és már 35 évesek saját vállalkozásuk van ,amit vezetnek azok biztos nem fognak bemenni ,hogy szétlopják őket még bent szopnak 6 hónapot.
2011. dec. 6. 19:43
 12/37 anonim ***** válasza:
89%
A Fidesz erről egyetlen szót sem mondott a kampányában. A "zelmúltnyolcév" alatt 300 forintért is népszavazást harcoltak ki, csak hogy keresztbe tehessenek a kormánynak. Ebben a kérdésben ugyan miért nem kérdezik meg az állampolgárok véleményét?
2011. dec. 6. 19:43
 13/37 anonim ***** válasza:
61%

Őszintén megmondva a mai fiatalokra nagyon is ráférne a sorkatonaság.De nem erről van szó,csak nyilvántartás lesz ami nyilván szükséges mert tudni kell ,hogy esetleges vészhelyzetben kiket lehet behívni.

Viszont arra kíváncsi lennék hogy akkor mit kezdenének ezekkel az emberekkel kiképzés nélkül.

Szerintem néhány hónapos kiképzés mindenkinek kellene.

Én 1,5 évig voltam sorkatona.Kibírtam.

2011. dec. 6. 19:47
 14/37 anonim ***** válasza:
Fél év múlva meg bevezetik a hadkötelezettséget is !!
2011. dec. 6. 19:48
 15/37 anonim ***** válasza:
53%

"Őszintén megmondva a mai fiatalokra nagyon is ráférne a sorkatonaság."

Sablonszöveg. Már vártam :))

Aki akar, most is elmehet katonának. Akár te is!

2011. dec. 6. 19:49
 16/37 anonim ***** válasza:
87%

"Fél év múlva meg bevezetik a hadkötelezettséget is !!"

A Fideszt ismerve ezt is becsepegteti apránként, mint a határon túliak teljes szavazati jogát (aminek vádja ellen pár éve még kézzel-lábbal tiltakoztak).

2011. dec. 6. 19:51
 17/37 anonim ***** válasza:
89%

"Fél év múlva meg bevezetik a hadkötelezettséget is !!"

Azt bizony gyermekem igen nehéz lenne, mert már 1868-ban bevezették. :)

2011. dec. 6. 19:56
 18/37 anonim ***** válasza:
61%
Még egy ok, hogy elhúzzak innét.
2011. dec. 6. 20:01
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Hova húzol, ahol nem tartják ezt nyilván? Megmondom: sehova...
2011. dec. 6. 20:02
 20/37 anonim ***** válasza:
93%

1868-óta hadköteles minden magyar férfi állampolgár aki Magyarország területén lakóhellyel rendelkezik. A korhatárt azonban többször módosították az alsó eleinte 21 év volt, majd ezt 1939-ben leszállították 18 évre. A felső is többször módosult legutóbb azthiszem 2004. ben. Jelenleg a 18-40 évesekre vonatkozik.

ÉS IGEN ÉRVÉNYBEN VAN!!!

2011. dec. 6. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!