Egy ország önkényesen átveheti a banki rendszere felett a korlátlan hatalmat?
Ha mondjuk diktatúrát alakít ki, akkor megteheti ezt nem?
és ha megteszi akkor ezzel akár világháború felé is sodorhatná a világot?
Az államnak nincs bankrendszere. Különböző érdekeltségű bankok működnek az államban. Egyedül a Nemzeti Bank van az állam tulajdonában. Az OTP magyar bank ugyan,de nem az állam a tulajdonosa.
Diktatúrában államosíthatja az állam a bankokat,ahogy Rákosi tette, de ezzel több kárt okoz az országnak,mint hasznot.
Világháború nem lenne belőle,de a többi állam bojkottálná az országot.
Úgy értem, hogy mondjuk fogom a katonaságot bevonulok és erőszakkal kikényszerítem arra őket, hogy maradéktalanul minden pénzt szolgáltassanak nekem ki.
Így a nemzetközi bankoktól is el lehetne szedni a pénzt és mondjuk más ország bankrendszerével is eljátszom ezt akkor azzal a világ gazdaságot is össze lehetne roppantani nem?
Akkor meg egyenes út lenne a világháborúig.
Ez két dolog miatt is irreális.
Ad1) hiába vonulsz be a bankba katonákkal, ott nincs pénz. A nemzetközi pénzforgalom 99,9%-a már csak virtuális valuta.
Ad2) hacsak nincs egy USA hadsereg méretű magánhadsereged, elég bajos lenne megoldani. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!