Tibor019 kérdése:
Miért voltak Hitler hadseregében zsidók is, ha gyűlölte őket?
Figyelt kérdés
Voltak zsidók, akik Hitler oldalán harcoltak.
Például Erhard Milch zsidó származása ellenére tábornagyi rangig jutott.
2011. dec. 4. 18:16
1/7 anonim válasza:
Úgy, hogy a nagy nácigyűlölő propaganda gépezetébe homokszem jutott.
2/7 anonim válasza:
Volt egy pár, homoszexuális is, de nem reklámozták magukat.
Amúgy meg, miért is, meglepő ez?
Most is, vannak olyan zsidók, akik a palesztinok oldalán harcolnak, pedig, senki sem kérte meg őket.
A 2. VH-t, meg nem, feketén - fehéren kell nézni, mert akkor, az ember, sosem tudja megérteni ezt.
3/7 anonim válasza:
Rendkívül kevés volt. Régi, nagy érdemeket szerző tisztek egy részét "felmentették" a zsidósága alól, árjasági bizonyítványt kaptak, rendszerint azzal a kiegészítéssel, hogy az ilyen felmentéseket felülvizsgálják a háború után. Ezenkívül kb. 3000 zsidót kérvény alapján átminősítettek félzsidóvá a náci időkben. Az árjákkal egyenlővé tett zsidók száma néhány tucat volt a 330 ezerből.
4/7 anonim válasza:
Nem értem az összefüggést. Én is utálom a cigányokat, mégis több esetben kénytelen voltam velük, vagy mellettük dolgozni.
5/7 anonim válasza:
Mert ahogy cinikusan megfogalmazták, hogy ki az zsidó azt ők döntik el...
A propaganda a népnek szólt, és csak az elmebetegek hittek benne igazán. De ha arról van szó, hogy kell egy tehetséges ember...félre lehet tenni az ideológiát.
6/7 anonim válasza:
kellett az erő, bár sajna így se nyert. De legalább kitolta egy darabig -.-"
7/7 anonim válasza:
érdekes, hogy a náci Németországban elég sok zsidó lehetett igen magas pozícióban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!