Lehetek szerződéses katona, ha szemüveges vagyok?
Azt javaslom, menj el hozzád legközelebbi toborzóirodába, és érdeklődj. Nem az a döntő, hogy a honvéd nem a tiszt meg igen...
A ZMNE-re úgy tudom +/- 0.5D amid lehet, ha tiszt akarnál lenni.
A lényeg, hogy mit fogsz csinálni. Ha raktáros leszel, nem gond a szemüveg, vagy ha szakács, vagy írnok. Ha harcoló akarsz lenni, akkor nem lehet.
Akkor sajnos nem lehetek. Úgy gondoltam, hogy középiskola után jelentkeznék hadmérnöknek(katonai részbe, nem a polgáriba), de hát akkor ez is ugrott.
Köszönöm a válaszokat!
úgy tudom, hogy a katonaságnál és a tűzoltóságnál nem lehetsz szemüveges a jelentkezéskor, de ha később azzá válsz, nem rúgnak ki. annyit viszont biztosan tudok, hogy haveorm jelentkezett az NBH-hoz, és elutasították, mert szemüveges.
Szerintem kérdezd meg a legközelebbi toborzó irodán. Amúgy ha megműtteted a szemed (kb 200 ezer forint), akkor már nem leszel szemüveges, és lehetsz katona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!