Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen puska az amit a díszszá...

Milyen puska az amit a díszszázad használ?

Figyelt kérdés
2011. okt. 23. 09:35
1 2 3
 21/23 Pro Patria ***** válasza:
100%

És akkor még azt sem ismeri fel, hogy "ami a cső alatt van", az egy behajtott bajonett...

Nagy az Isten állatkertje.

2011. okt. 24. 03:13
 22/23 anonim ***** válasza:
Van olyan aki nem tudja megkülönböztetni :D
2011. okt. 31. 08:31
 23/23 anonim válasza:
45%

Épp odakapcsoltam a zászlófelvonásra (2014.03.15.), és eszembe jutott, vajon milyen fegyverük van. Megkérdeztem gugli barátomat, de ez a hozzászólás volt a legértelmesebb. :-( Közben a kommentátorok mintha észrevették volna elkeseredettségemet, megválaszolták a kérdést. Íme:

A díszegység hivatalos megnevezése:

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység

Alegységek:

-------------

Honvéd Koronaőrség

- színük: piros

- szolgálatba állás: 2011 máj. 30.

- fegyver: 1948M Kossuth-kard vagy 1861M gyalogos tiszti szablya. Mindkettőre találtam infót, elméletileg a váltás folyamatban van a szablyára.

Honvéd Díszzászlóalj - ők a "régiek"

- színük: fehér

- fegyver: 1945M SzKSz karabély szíjon, vállon. Ez ugyanaz a kaliber, mint az AK és klónjai, gyakorlatilag annak közvetlen elődje. Ezt korábban már linkelték.

Honvéd Palotaőrség

- színük: zöld

- szolgálatba állás: 2012. jan.

- fegyver: 1895M Manlicher karabély, mellkas előtt

[link]

A színekről annyit, hogy a vállzsinór és a váll-lap alapja más-más színű minden alegységnél, így könnyen felismerhetők.

2014. márc. 15. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!