Milyen puska az amit a díszszázad használ?
És akkor még azt sem ismeri fel, hogy "ami a cső alatt van", az egy behajtott bajonett...
Nagy az Isten állatkertje.
Épp odakapcsoltam a zászlófelvonásra (2014.03.15.), és eszembe jutott, vajon milyen fegyverük van. Megkérdeztem gugli barátomat, de ez a hozzászólás volt a legértelmesebb. :-( Közben a kommentátorok mintha észrevették volna elkeseredettségemet, megválaszolták a kérdést. Íme:
A díszegység hivatalos megnevezése:
MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység
Alegységek:
-------------
Honvéd Koronaőrség
- színük: piros
- szolgálatba állás: 2011 máj. 30.
- fegyver: 1948M Kossuth-kard vagy 1861M gyalogos tiszti szablya. Mindkettőre találtam infót, elméletileg a váltás folyamatban van a szablyára.
Honvéd Díszzászlóalj - ők a "régiek"
- színük: fehér
- fegyver: 1945M SzKSz karabély szíjon, vállon. Ez ugyanaz a kaliber, mint az AK és klónjai, gyakorlatilag annak közvetlen elődje. Ezt korábban már linkelték.
Honvéd Palotaőrség
- színük: zöld
- szolgálatba állás: 2012. jan.
- fegyver: 1895M Manlicher karabély, mellkas előtt
A színekről annyit, hogy a vállzsinór és a váll-lap alapja más-más színű minden alegységnél, így könnyen felismerhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!