Lenne értelme a büntetőezrednek?
Arra gondolok,hogy a túltelített magyar börtönökből a "nehézfiúkat"(gyilkosok,kemény bűnözők....),visszaesőket büntetőezredbe lehetne küldeni.
Háborúba lehet hogy több hasznuk lenne(mint "mennybe menők",golyófogók).Békeidőben a lehető legrosszabb munkát rájuk hárítani(kényszermunka),esetleg valamilyen kemény büntetőtáborba lennének(gyakorlatok,munkák,stb...)
Ennek volna értelme?Legalább hasznukat vehetnénk....
Mért nem lehet őket lelőni simán?
nem kellene,ráadásul az ilyen feldarabolom a családom és kap 30 évet...
Én az ilyet jó kis középkori kínzást szabnék ki büntetésül.
minél tovább szenvedjen és jó lassan halljon meg ez a tökéletes büntetés, mert az ilyeneknek a halál megváltás nem büntetés.
Nem véletlen lövik le magukat az ilyen tesco tömeggyilkosok a tettek után.
Emberek! Gondolkozzanak Már!
Épp elég szar így is nekik hogy elvesztettét a szabadságukat! Ne nehezítsük még jobban a dolgukat!
Előzőnek Üzenem.
Ne haragudj ,de rosszul látod a dolgot. Én már írtam is az előző hosszomba,hogy miért is rossz a mostani börtönrendszer. A többiek kommentjei meg nagyjából irreálisak és ténylegesen rossz megoldások. Én elítélem a halálbüntetést és a középkori kínzó módszereket . Ugyanakkor hiszek abba ,hogy egy börtönnek igenis keménynek kell lennie és meg kell törnie az elítélteket ,hogy elrettentő hatása legyen. A mostani nem jó és utána nézhetsz ,hogy miért . Neked vagy nekem akik törvényes úton járunk és tisztességes módon próbálunk élni tényleg kemény lenne ,de aki bűnöző annak a mostani rendszer egy laza kis üdülés. Nem hinném ,hogy jó az irány ,mert sok a visszaeső és egyes "kisebbség" tagjai akik nagyjából a börtönben ülők 70-80% át teszik ki büszkeségnek tartják a börtönt és ez nem jó dolog. Ráadásul a mostani börtönmódél jelentős fenntartási költségeket jelent amit a mi adónkból fizetnek (magyarán szólva még mi fizetünk azért ,hogy ott legyenek) + még erősebben és szervezettebben jönnek ki a börtönből ,kiépítik a kapcsolathálóikat bent és emiatt a bűnözés is kezd elfajulni. Persze a börtönrendszer reformja nem elegendő ,mert el is kell kapni a bűnözőket és ebben az esetben a rendőrség eljárási és jogkörének szűkítése nem igazán volt jó lépés vagy a BTK egyes "tételei" sem elég szigorúak. Én nagyon hiszek abban ,hogy lehetne a rendőrségi "túlkapások" mértékét növelni inkább minthogy a rendőr már lassan meg se védheti magát ,mert az túlkapás. Inkább üssön meg engem egy rendőr jogtalanul ,minthogy egy tolvaj elszaladjon a pénzemmel és aztán még engem csukjanak le mert vissza próbáltam szerezni.
Mert ha eljutok arra a szintre h lemészárlok 10 embert akkor már a halál különösebben zavarni fog?
börtönbe is mit büntetnek?
kapok 50 évet és nem mind1 már akkor nekem, ellenben ha megkínoznák akkor ténylegesen bűnhődne.
az hogy egy tömeggyilksot elaltatok gyakorlatilag áldás ránézve és közel se büntetés.
Viszont a kínzás szintén olyan módszer ami csak arra a szintre süllyeszt minket mint ők. Igen bűnhődniük kell ,de középkori módszerekkel nem megyünk semmire. Viszont azt sem kell ,hagyni ,hogy az általam leírt problémák megvalósuljanak. Szerintem elég büntetés az ha egy 2x2 cellában rohad és nem szólhat senkihez hónapokig ,sőt a börtönmunka az megváltás itt szinte és csak azok végezhetik akik "kisebb" bűnöket követtek el.
De mondom nem csak a börtönnél kellene elkezdeni a reformot, mert komoly problémák vannak az egész rendszerrel. Pl. ott van a házi őrizet intézménye ami egy darab lócitromot sem ér vagy ,hogy a büntetése elévül ,mert előzetesben letöltötte kevésbé szigorú körülmények között.Komoly problémák vannak és a rendőröknek néha nincs tényleges hatalmuk néhány kemény bűnözővel szemben. Csak kérdezettek meg pár börtönőrt és rendőrt és majd átlátjátok ti is ezt.
"Szerintem elég büntetés az ha egy 2x2 cellában rohad és nem szólhat senkihez hónapokig"
Ebbe egyetértek. Ha kínoznák, a fájdalom csak egy ideig tartana, elmúlna, oké. Na de az hogy elveszik fizikálisan is a szabadságát, bent ül egy kis lyukban, CSONTRA EGYEDÜL évekig. Na az durva. Szerintem azt 50 emberből kb 4-5 bírja ki ép ésszel. Egyet értek veled abban, hogy lelkileg kell őket megtörni. Viszont ettől még a halálbüntetést bevezettetném. Sokan ez ellen azzal érvelnek, hogy "csak istennek van joga elvenni az életet". Ez akkora hülyeség hogy ordít. Gyilkosokat simán ráküldenék a bitófára gondolkozás nélkül, őket minek etetni? Mihez van neki joga? Élni? Mer annak akit megölt annak nem volt vagy mi? Az emberjogi aktivisták nyugodtan örökbe fogadhatnák az ilyeneket, nem börtönbe kéne őket tartani, hanem oda kéne költöztetni az ilyen gyökerekhez, már elnézést. Ott aztán egyből észrevenné magát hogy kiket véd.
előző vagoyk, a konkrét kérdésre a válasz: léteztek ilyen "büntetőezredek" már a középkorban is, olyan helyzetekben vetették be őket, ahol nagy volt a várható halálolázi arány. amúgy ha kicsit logikusan belegondolsz, adna a halál egy kiszámíthatatlan pszichopata baromnak fegyvert a kezébe, nemhogy egy egész ezrednek! lehet hogy a sajátjaik ellen fordulnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!