Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Páncélosok. Hogy is van ez?...

Páncélosok. Hogy is van ez? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sokat olvastam II. Világháborús páncélos ászokról, (Michel Wittmann, Otto Carius stb..) de nem értek egy dolgot: ugye a pilótáknál egyértelmű, hogy ki lövi le a gépet, de a tankoknál (és a tengeralattjáróknál) nem tudom.. Mert egy tankba 4-5 ember is van, mind más feladattal. Ott a lövegkezelő is, akkor nem neki kéne "adni" az "ászságot?" Valaki világosítson föl ezekkel kapcsolatban.

Köszönöm előre is.

2011. szept. 13. 20:21
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom biztosra, de a tengeralattjáróknál szerintem a parancsnokot jegyzik XY hajó elsüllyesztésénél, nem azt aki kilőtte a torpedót, szerintem a tankoknál is így lehet.
2011. szept. 13. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:
A harckocsiparancsnok a góré. Az ő feladata a személyzet irányítása mellett a célfelderítés, és a tűzvezetés is.
2011. szept. 13. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Mert a parancsnok dolga, hogy megjelölje a célt és kiadja a tűzparancsot, ő dönt arról, hogy az alá beosztott tank milyen taktikát követ a harc során, mikor lendüljön támadásba, mikor keressen új fedezéket, a többiek, bár nagyban függ a tank harctéri sikere a munkájuktól, csak a parancsait követik.
2011. szept. 13. 20:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Természetesen csapatmunka az egész, de mivel a Parancsonok (ahogy már írták) a "főnök" így az ő neve mellé szokták az eredményeket jegyezni! És az is fontos, hogy például egy Parancsonok nem mindíg ugyanazzal a legénységgel szolgállt. Volt, hogy lecserélték egy beosztottját másra és volt, hogy pótolni kellet mert az egyik meghalt.
2011. szept. 13. 20:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!