Mátyás király idején egy háborúban Magyarország vagy Franciaország győzött volna?
Ha Franciaország is keresztény védőbástya lett volna Magyarország mellett, és mindig attól kellett volna félnie, hogy betörnek a törökök, akkor valószínűleg nyertünk volna.
Ez vonatkozik a Német-Romai császárságra, akiket mindig vagy magyar, vagy lengyel védett meg az török megszállástól.
Igen ezzel a gondolattal énis mindig el játszogatok hogya Magyarország mondjuk nem védte volna meg europát az oszmánoktól ... És mit kaptunk cserébe ? Trianont
És azonis ha Magyarország meg mondja az oszmánoknak hogy át léphetnek a területén európába de cserébe nem bántja a magyarokat ?
,,Ha Franciaország is keresztény védőbástya lett volna Magyarország mellett, és mindig attól kellett volna félnie, hogy betörnek a törökök, akkor valószínűleg nyertünk volna. "
Ennek a mondatnak most mi fene értelme van? Csak mondom, éppen a tárgyalt korra ért véget a 100 éves háború
Franciaországban.
A Német-Római Császárság meg hogy jön ide? Az Oszmán hódítás idejére már rég elvesztette minden hatalmát.
,,gen ezzel a gondolattal énis mindig el játszogatok hogya Magyarország mondjuk nem védte volna meg europát az oszmánoktól ... És mit kaptunk cserébe ? Trianont "
A két eseménynek semmi köze egymáshoz.
Tudom hogy nincs köze ...
de ha te eszt komoylan vetted akkor elég suta lehetsz
Ugyanmár, a törökök sosem akarták egész Európát meghódítani.
Max átmentek volna rablóhadjáratozni (mentek is pl Olaszországba), de semmi egyéb, ettől még Mo.-t nem hagyták volna békén, csak mert kegyesen megengedjük, hogy szépen átvonuljanak az országon.
Én még annak is örülök, hogy csak 150 évig voltak itt, nem úgy mint pl a Balkánon, több évszázadig...
Néha szeretek elábrándozni, milyen lett volna ha nincs törökveszély, de csak az a vége, hogy felbosszantom magam.
Szerintem is a 100 éves háború után egy olyan "döntetlen" lett volna a vége egy magyar-francia ütközetnek.
Valóban? Franciaország nem vesztett el minden háborút?
Akkor egy kis érdekes történelmi áttekintés:)
Na, erre vajon mit fognak válaszolni a nagy kozmopoliták....
Úgy 15 éve olvastam egy hazai történésszel készült interjút. A török kor/az Oszmán Birodalom jeles kutatójáról van szó, ennek megfelelő nyelvismerettel és kinti levéltári ismeretekkel, a nevére már nem emlékszem.
A "meddig szándékoztak nyugatra nyomulni?" kérdésre ő, az évtizedek óta ezzel foglalkozó szakember azt válaszolta: a Nagy Víz, az óceán partjáig mentek volna, ha a keresztény hadseregek nem bírnak velük. De, mint tudjuk, magyar területen megállították-megállítottuk őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!