Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyik hadsereg a legütőssebb...

Melyik hadsereg a legütőssebb és miért?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem melyik ország vagy szövetség hadereje a legerőssebb?
2011. szept. 2. 20:59
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Úgyvan, Kínának van a legjobb, csak szép csendben építi fel.
2011. szept. 4. 22:34
 22/38 A kérdező kommentje:
Ja!Orosz kína szépen összegyűjti a seregeit és meglesz az újjab szuperhazalom!Orosz kommunista lesz újra
2011. szept. 6. 19:54
 23/38 anonim ***** válasza:
Az ország méreteihez képest mindenképp az izraeli a legjobban felszerelt, kiképzett és legharcedzettebb. De ha a létszám is számít, akkor jelenleg a legtapasztaltabb mindenképp az Usa. Mindenük megvan. A legjobb felszerelés, sok ember és a haderő igen tapasztalt, harc edzett. Egy az egyben jelenleg mindenkit le tudnak győzni.
2011. szept. 26. 19:45
 24/38 A kérdező kommentje:
Igen!Jól felszerelt az amcsi hadsereg!Saddam 100 000 katonájával és több ezer tankjával szemben 1 hónap alatt győzni tudott!De nem a katonai tapasztalatok miatt!Hanem a rengeteg milliárdos technológia által!De az amerikai gyalogsági fegyverek bonyolultak és elég szarok!Izraellivel egyet értek de nem hiszem hogy annyira tekintéjt parancsol palesztíniában!Fel vannak fújva hogy tféljünk és tartsunk tőlük!De nem győztek vietnámoknál és nem bírnak az afghánokkal se!Az amcsi katonáknak nem nagyon kell harcolniuk mert megteszi helyettük a predi a harrierek apach ac130 stb...!
2011. szept. 28. 16:25
 25/38 anonim ***** válasza:

Azért a mai usa hadsereg nem egyenlő pl a vietnami háborús nagyrészt besorozott hadsereggel. Csak meg kel nézni ott ahol az usa gyalogosoknak kellett harcolniuk mindenhol győztek. Afganisztánban több elszigetelt egységük is volt amit hatalmas túlerő támadott meg. Nem volt se légierő se tüzérség, csak maguk a katonák. És mindig győztek. Ne legyen félreértés, nem vagyok egy usa fan sőt, de az látszik, hogy tanultak a hibáikból. Valahol olvastam, hogy ha irakban vagy afganisztánban történik valami, az pár nap múlva már megjelenik a katonák kiképzésében.

Az izraelieket se szeretem, sőt én speciel egy arrogáns megszálló népnek tartom őket, de az, hogy fel lenne fújva nem hiszem. A 6 napos vagy a többi háborúban, lényegében 5-6 ország teljes hadereje nem bírta legyőzni őket. Ez azért nem semmi. A többivel egyet értek.

2011. szept. 29. 07:33
 26/38 A kérdező kommentje:
Lehet tanultak a hibáikból de minden katonának van jeladója és egy műhold mindig van fölöttük ami kémleli az elveszett egységeket és mindig úgy jutottak ki hogy csapattársaik megtalálták őket!De Amerika közel a legsebezhetőbb ország a világon!Nem hiszem kibírnák olaj nélkül!Meg 2001 ért is úgy sajnáltatják magukat milenn ha kitörne a háború?Míg az afghánok,kínaiak,oroszok és zsidók fanetikusak mindenkinek kötelező a katonaság addig az amcsik a önkénteseket viszik harcolgatni!
2011. szept. 29. 16:19
 27/38 A kérdező kommentje:
és nem a technológia számítana mert közel egyforma szinten vannak az állítólagos ellenségek!Lehet az amerikaiaknak több besorozható katonájuk van de azok nem olyan képzettek mint a kipróbált egységek!Ja és akik kitőrtek a túlerőből képzet katonák volt nem hiszem több 10000 katona olyan bátor és erős lenne az amerikaiak körébe!Pár egység van akik az élvonalba vannak és azokat mutogatják mindenhol!Amerika rájuk építi nem ősszinte hírnevét
2011. szept. 29. 16:23
 28/38 anonim ***** válasza:

Bár kezd úgy tűnni, hogy én vmi usa fanatikus vagyok, de az, hogy nincs 10 ezernél több jól kiképzett katonája az nem igaz. Természetesen pontos adatokat én nem tudhatok, de az egyik ilyen rajtaütést biztosan a tengerészgyalogosok vertek vissza hatalmas túlerővel szemben. Volt, hogy egyikük vért adott egy sérültnek miközben lőtt a másik kezével a fegyverével. Szóval ezek a tucat katonák jelenleg úgy 150 ezren lehetnek az usában. Nem sok ország van jelenleg a világon aki elbírna velük. És akkor ők csak 1 fegyverneme az usának. Egyébként ők bár nagyon jó katonáknak számítanak sehol sincsenek a különleges alakulatokhoz képest. Delta Force, Rangers, Seals, Green barets, hogy csak a legismertebbeket említsem, ezek össz létszáma is jóval 10 ezer fölött van.

Az, hogy van fölöttük műhold meg max annyit jelent, hogy látják a bázison amint lemészárolják őket.

Az önkéntes-sorozott hadsereg közötti különbségbe ne menjünk bele, de elég ha csak egy példát mondok: Irak. Ott a sorozott hadsereg mintaképe állt szemben az önkéntes hadsereg mintaképével az usával. Hát mindannyian tudjuk a végeredményt. És senki ne a háború utáni felkelésre gondoljon, azt már nem a sorozott hadsereg csinálta. Kb annyi gondot okoztak ezek a fanatikus sorozott katonák, hogy mekkora fogolytábort építsenek nekik.

2011. szept. 30. 07:27
 29/38 A kérdező kommentje:
Ezek mind csak találgatások nem láttad te sem meg én sem ezeket a külföldi csapatokat bevetés közben ezek igazából találgatások van abban is igazság amit te mondasz van abban is amit én mondok de miért van az hogy csak az amcsikat lökik a tv-ből?Nem tudjuk az oroszokat,kínaiakat és még stb.. hogy mire képesek!Lehet meglepő eredmények születnének!
2011. szept. 30. 17:44
 30/38 anonim ***** válasza:

Nyilván én nem láttam őket bevetés közben, de az elég hamar ki szokott derülni, ha kamuznak. Lásd Jessica Lynch esete. És különböző magas kitüntetéseket sem osztogatnak arrafelé sem alaptalanul. Ha kamu, igyekeznének minél csendesebben elrendezni a dolgot. Én nem mondom, hogy mindig az igazat mondják sőt, kevés annyira arrogáns, önimádónép van mint az amerikai. -Már ha egyáltalán nemzetnek lehet nevezni egy alig 300 éves lassan elspanyolosodó országot -De amit megcsinálnak azt nem szabad elvitatni tőlük se. Egy-két ilyen túlerő elleni bevetésük pedig a nagy nyilvánosság előtt zajlott mivel riporterek is ott voltak velük. És mielőtt megkapom, hogy a saját embereik, hát épp ellenkezőleg, olyan országokból akik nem is küldtek csapatokat mert ellenzik a háborút.

Szóval jól dokumentált esetek vannak.

Vagy vegyük a szomáliai esetet. Igaz, hogy sokat hibáztak, de mégis hatalmas túlerővel szemben harcoltak 1 egész napig és nagyok voltak a veszteségek, de nem bírták legyőzni őket. Ez is pl. egy jól dokumentált eset. Nem hinném, hogy kamu volt.

Vagy ha még nem ismered, olvas utána a Takur Ghar-on folyt csatának.

2011. okt. 1. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!