Mit kezdenek egy háborúból visszatért katonával?
Mit tudnak kezdeni a háborúból visszatért katonákkal,akik megjárták a poklot,és lelkileg teljesen összetörtek(látottak miatt)?
Hogy tudják visszaszoktatni a normális élethez,hogy ne csináljon 'galibát'(hisz mégis egy gyilkológép lett)?
Nekem van egy ismerősöm, aki volt kint irakban és volt a szerbeknél is. Irakban belecsöppentek egy tűzpárbajba (mert kommandós a srác) és megölt 1 embert és látta egy külföldi bajtársát meghalni, miközben a karjaiban fogta őt.
Azóta tiszta bolond lett, le is szerelték őt, most rabkísérőként dolgozik. Az annyi, hogy bíróságokra ő viszi be maszkban a veszélyes tököket.
Miért lenne gyilkológép?Mert talán harcra képezték ki...
És szerintem az elit katonák is láthattak olyat,ami miatt elborulhat valami a fejükbe....Azért egy közelharc (ember az ember ellen,kézzel és más eszközzel hadakozva) eléggé kemény látvány lehetett...
A külszolgálatban résztvevőknek folyamatosan rendelkezésére áll - ott, a hadműveleti területen - egy csapatpszichológus, akit a szolgálatmentes időszak alatt bármikor fel lehet keresni. Ez az elsődleges, - a lehetőség szerinti "megelőző" rész.
Amikor hazajön a külszolgálatról a katona, akkor - szerintem - mindegyikkel vált egy-két gondolatot pszichológus, aki el tudja dönteni a katona "élménybeszámolójából", hogy szüksége-e komolyabb beavatkozás, terápia. Ha igen, akkor nem hagyják magára a problémájával a katonát, hanem segítenek Neki feldolgozni a személyiségére káros hatással bíró élményeket.
Ezen kívül a családi háttér is számít.
Itt a kivett szabadságok ideje alatt van ideje "visszazökkennie" a katonának.
A magyar katonákat elsődlegesen műszaki feladatokra, másodlagosan önvédelemre képezik ki, - mindent elkövetnek a Magyar Honvédség vezetői, hogy lehetőleg ne kerüljenek harcérintkezésbe az újjáépítő katonák.
Ha megtámadják őket, akkor viszont nincs mese: Vagy visszalőnek, vagy meghalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!