Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A honvédségnek vagy a légierőn...

Pro Patria kérdése:

A honvédségnek vagy a légierőnek második világháborús harcait tartod dicsőségesebbnek, hősiesebbnek? Miért?

Figyelt kérdés
2011. aug. 27. 14:11
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

"nincs kedvem elolvasni mindet nem is igazán érdekel, tudásom valóban felületes, nagyon nemizgat az I. vh"

- Akkor maradjunk is ennyiben. Nem az a baj, hogy nem ismered, hanem hogy nem is törekedsz a megismerésére, és így jelentesz ki alaptalan vagdalkozásokat...

2011. aug. 29. 16:40
 12/25 anonim ***** válasza:
46%
A kérdésed értelmetlen. Nem vagdalkoztam csak kinyilvánitottam a véleményem. Ezvan tévedtem beismerem ennyi.
2011. aug. 29. 16:48
 13/25 A kérdező kommentje:

Csakhogy - mivel el sem olvasod, amit rá írtam - biztos vagyok benne, hogy legközelebb, máshol, másnak is majd ezt mondod, amit most itt, és ő - saját tudás hiányában - el is fogja hinni.

Ezért akartalak felvilágosítani az ezzel kapcsolatos tévedéseiddel.

2011. aug. 29. 20:48
 14/25 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek teljes mértékben igaza van. Felületes kijelentésekről objektív véleményt mondott, erre besértődni gyerekes dolog.

Azt mondanám inkább, hogy az OMM-nek voltak tengeralattjárói, benne van a nevében osztrákMAGYARmonarchia - innentől kezdve értelmezze mindenki saját szája íze szerint.

Légiharcok igen komolyak voltak, mind a keleti fronton, mind nálunk, tessék utána olvasni (Pumák és boszorkányok, A Messer, stb.)!

2011. aug. 30. 18:19
 15/25 anonim ***** válasza:

xxm6 válasza:

A légierő a Honvédség egyik része!-Jó, nem is ez a kérdés!

Térjünk a tárgyra:

1941 Jugoszlávia ellen!

1944-1945 dél - erdélyi csaták!

2011. szept. 2. 19:49
 16/25 anonim ***** válasza:
43%
Abban mi a dicsöség, hösiesség h a megölök pár embert?
2011. szept. 2. 20:28
 17/25 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 19:49

1945-ben már nem folytak harcok Dél-Erdélyben. Szóval a szárazföldi erők harcait becsülöd jobban?

A válasz megírásának időpontja: ma 20:28

Az, ha megmentesz vele 10 ártatlant. Persze, a fronton harcoló katonák nem önként, hanem kényszerből mentek mindkét oldalon, de ismerve, hogy mik történtek a szovjet megszállás után, nem volt felesleges a harc.

2011. szept. 2. 21:49
 18/25 ThorgilsX ***** válasza:
100%

1.NEm értem miért kell ócsárolni a hősiességet?(ezt pár kommentelőnek szánom nem a kérdezőnek)Aki a hazája parancsára vonult hadba és áldozta életét azt én hősnek tarthatom.Könyörgöm hanyagoljuk azt hogy a nácik így a nyilasok úgy...parancsra mentek mert azt hitték,hogy így tesznek jót.

2.A kérdésre egyik sem volt hősiesebb vagy kevésbé hősiesebb. A földön véresebbek voltak a harcok, mert a Magyar Királyi Légierő igen szerény légiparkkal rendelkezett.

Debrődy György gondolom nem sokaknak mond valamit.

Magyarországon a légiharcok híresebbek bárminél(II.Vh.) mert itt nem voltunk technikai hátrányban ugyanis kb. 600-800db Me Bf-109 /G/D/H-t repültek Mo-n. Ez a kor legjobb vadászképei közé tartozott.

Tehát így végkövetkeztetésnek, a Magy.Kir.Lé. híresebb volt mert az égen kitudtak vívni légifölényt stb. Míg a szárazföldi hadseregnek a Magy.Kir.Honv.-nak inkább a vereségeire emlékszünk meg(Don, Bp.)

2011. szept. 3. 12:39
 19/25 ThorgilsX ***** válasza:
100%
Akit egyenlőre csak érdekelnek ezek a témák az kezdjen el Földi Pál könyveket olvasni, ő regényesen ír ilyenekről, de a szavait ne vegyétek kézpénznek. Kurt Rieder a következő lépcsőfok majd utána ha megtetszettek ezek lehet menni komolyabb írók felé is.
2011. szept. 3. 12:41
 20/25 anonim ***** válasza:

Üdv ThorgilsX!

Tökéletesen egyetértünk, valóban így kellene mindenkinek fölfognia a szakirodalmat. (Furcsamód Földit sokan vádolják plagizálással, holott a könyvei tele vannak hivatkozással. Érdekes(?), pl. az Élet és irodalom oldaláról érkeznek vádak, ezek önmagukat minősítik.)

Földi olvasmányos, ha valami jobban érdekel, akkor úgyis szakírót keres az ember.

2011. szept. 3. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!