A honvédségnek vagy a légierőnek második világháborús harcait tartod dicsőségesebbnek, hősiesebbnek? Miért?
"nincs kedvem elolvasni mindet nem is igazán érdekel, tudásom valóban felületes, nagyon nemizgat az I. vh"
- Akkor maradjunk is ennyiben. Nem az a baj, hogy nem ismered, hanem hogy nem is törekedsz a megismerésére, és így jelentesz ki alaptalan vagdalkozásokat...
Csakhogy - mivel el sem olvasod, amit rá írtam - biztos vagyok benne, hogy legközelebb, máshol, másnak is majd ezt mondod, amit most itt, és ő - saját tudás hiányában - el is fogja hinni.
Ezért akartalak felvilágosítani az ezzel kapcsolatos tévedéseiddel.
A kérdezőnek teljes mértékben igaza van. Felületes kijelentésekről objektív véleményt mondott, erre besértődni gyerekes dolog.
Azt mondanám inkább, hogy az OMM-nek voltak tengeralattjárói, benne van a nevében osztrákMAGYARmonarchia - innentől kezdve értelmezze mindenki saját szája íze szerint.
Légiharcok igen komolyak voltak, mind a keleti fronton, mind nálunk, tessék utána olvasni (Pumák és boszorkányok, A Messer, stb.)!
xxm6 válasza:
A légierő a Honvédség egyik része!-Jó, nem is ez a kérdés!
Térjünk a tárgyra:
1941 Jugoszlávia ellen!
1944-1945 dél - erdélyi csaták!
A válasz megírásának időpontja: ma 19:49
1945-ben már nem folytak harcok Dél-Erdélyben. Szóval a szárazföldi erők harcait becsülöd jobban?
A válasz megírásának időpontja: ma 20:28
Az, ha megmentesz vele 10 ártatlant. Persze, a fronton harcoló katonák nem önként, hanem kényszerből mentek mindkét oldalon, de ismerve, hogy mik történtek a szovjet megszállás után, nem volt felesleges a harc.
1.NEm értem miért kell ócsárolni a hősiességet?(ezt pár kommentelőnek szánom nem a kérdezőnek)Aki a hazája parancsára vonult hadba és áldozta életét azt én hősnek tarthatom.Könyörgöm hanyagoljuk azt hogy a nácik így a nyilasok úgy...parancsra mentek mert azt hitték,hogy így tesznek jót.
2.A kérdésre egyik sem volt hősiesebb vagy kevésbé hősiesebb. A földön véresebbek voltak a harcok, mert a Magyar Királyi Légierő igen szerény légiparkkal rendelkezett.
Debrődy György gondolom nem sokaknak mond valamit.
Magyarországon a légiharcok híresebbek bárminél(II.Vh.) mert itt nem voltunk technikai hátrányban ugyanis kb. 600-800db Me Bf-109 /G/D/H-t repültek Mo-n. Ez a kor legjobb vadászképei közé tartozott.
Tehát így végkövetkeztetésnek, a Magy.Kir.Lé. híresebb volt mert az égen kitudtak vívni légifölényt stb. Míg a szárazföldi hadseregnek a Magy.Kir.Honv.-nak inkább a vereségeire emlékszünk meg(Don, Bp.)
Üdv ThorgilsX!
Tökéletesen egyetértünk, valóban így kellene mindenkinek fölfognia a szakirodalmat. (Furcsamód Földit sokan vádolják plagizálással, holott a könyvei tele vannak hivatkozással. Érdekes(?), pl. az Élet és irodalom oldaláról érkeznek vádak, ezek önmagukat minősítik.)
Földi olvasmányos, ha valami jobban érdekel, akkor úgyis szakírót keres az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!