Hogy csináljam az NFTC-ig?
Ha csak és kizárólag amiatt szeretnél katonai főiskolára jelentkezni, hogy később vadászpilóta lehess, akkor szerintem jobb, ha egy neked tetsző civil egyetemen/főiskolán tanulsz tovább, és ha annak elvégzése után még mindig jelentkezhetsz pilótának.
Az NFTC programba való jelentezéskor a katonai végzettség ugyanis előnyt jelent, de az nem követelmény.
A legtöbb jelentkező az orvosi vizsgálatokon esik ki, és ha itt nem felelsz meg, akkor ezen az akadályon a katonai végzettséged ezen nem fog tudni átsegíteni.
Ebben az esetben (vagyis ha "alaklmatlan" minősítést szerzel) még mindig megvan a civil főiskolán szerzett végzettséged, amivel boldogulhatsz az életben.
Egyébként pedig sok sikert kívánok! :)
Köszi a gyors választ sokat segített most a döntésben.
Most 2 éves szakmára jelentkeztem aztán fősuli, legyen valami kézzelfogható is :P és gondoltam közben egy nyelvvizsgát lerakni és úgy fősuli/egyetem.
Köszi még1*-er :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!