Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Világosnál lett volna esélye...

Világosnál lett volna esélye Görgeynek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 9. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem.Es Gorgey nem volt hazaarulo nem tehetett jobbat sajnos mivel a tulero az tulero.Kosuth azert iteli el hogy fentartsa azt a latszatot miszerint lehetne folytatni a harcot hisz van sereg egyedul penz es nagyhatalmi tamogatas kellene.De elszamitotta magat mert senki nem akarta megbontani a nagyhatalmi egyensulyt folleg nem egy uj talan nagyhatalom miatt.Azaz jo politikaval elerheto lett volna hogy nagyhatalomma valjuk de ez kulfoldnek nem volt erdeke.
2011. aug. 9. 16:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom,én inkább Kossuth-ot tartom ludasnak,mivel ő ment el a sereg pénzével.
2011. aug. 9. 17:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Görgeynek enm volt esélye sajnos az volt a legjobb hogy letette de ezzel nem árulta el a nemzetet ma szinte mindenki azt hisszi hogy áruló volt (ezért is nincs elneveve rola utcák és asszem csak egy szobor van róla Pesten )Igazábol ami történt kiegyezés az osztrákok és a magyarok közt az azért volt mert padt helyzet állt fel mé csinálhatunk volna még egy 48-at ök elnyomták volna de ugyanugy makacsak maradtunk volna és ez így ment volna egy ideig még tönkre nem ment volna a 2 fél de kiegyeztünk a legnagyobb probléma az volt , hogy az osztrákok elintézték még 48 elött hogy utáljanak minket a szlávok és a románok ezért a déli és a keleti szomszédainkkal nem voltunk olyan jobba (annyira a horvátok még meg is támadtak minket mert az osztrákok támogaták öket de ezt mind tudjuk) na ha ez nem történt meg volna akkor nem lett volna Szarejovi merénylet stb stb na de nagyon eltértem a tárgytól :D
2011. aug. 9. 17:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Kossuth már bele bolondult abba hogy a nép szabad lehet szerintem ezért lépet lea pénzel , hogy megprobálja egy kis idővel késöbb
2011. aug. 9. 17:31
 5/7 anonim ***** válasza:
200000 orosz katonával voltak többen, amelyek jól kiképzett hivatásos katonák voltak. A magyar és császári haderő kb. létszámban megegyezett. Görgey reálisan látta az erőviszonyokat, vérfürdő lett volna belőle.
2011. aug. 9. 21:12
 6/7 A kérdező kommentje:
A politikai hátteret nem szeretném boncolgatni.Engem csak az érdekel,hogy mi lett volna,ha Görgey neki ront a seregnek.
2011. aug. 9. 23:01
 7/7 anonim válasza:
Felmorzsolodnak sec perc alatt
2011. aug. 10. 18:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!